Davutoğlu, devlet imkanıyla seçim turunda

Davutoğlu devletin uçağı ve helikopteriyle seçim turu yapıyor.
Erzincan’a Ana uçağıyla gelen Ahmet Davutoğlu, beraberindeki zevatla helikoptere binerek buradan Gümüşhane ve Bayburt’a geçti.

AKP mitinginde meydanda toplanan kalabalığa seslenen Davutoğlu, muhalefeti suçlayan açıklamalar yaptı, 70 polisin tahliye kararıyla ilgili ‘Yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar” dedi.

“Neden kampanyaları diğer partilerden önce başlattınız” diye kendilerine soru sorulduğunu anlatan Başbakan, “Diğer partiler Türkiye’nin her yerine gidemezler” iddiasında bulundu.

Davutoğlu, konuşmasında dini söylemlerde bulundu, kalabalığa, “Din derslerinin, Diyanet’in kaldırılmasına göz yumar mısınız?” diye sordu.


Davutoğlu, devlet imkanıyla seçim turunda

Başbakan Davutoğlu, seçim öncesi devletin bütün imkanlarını seçim için kullanıyor. Seçim meydanlarında valilerden destek alan, devletin araçlarını, uçak ve helikopterlerini kullanan Davutoğlu, ayrıca parasını devletin ödediği danışmanlardan da hizmet alıyor.

En son dün Erzincan’a Ana uçağıyla gelen Davutoğlu, beraberindeki zevatla helikoptere binerek buradan Gümüşhane ve Bayburt’a geçti.

Davutoğu CHP ve HDP’ye eleştirilerde bulunarak şöyle dedi:

“Din dersini kaldıracağız, diyaneti kaldıracağız diyenler sandığa gömülürler. Şimdi yarış içindeler.

17-25 Aralık’ta, Müslüman halkın dini duygularını istismar ederek topladıkları paralarla, kumpaslara giren paralel çeteyi harekete geçirdiler. Milletle bir araya gelmeyen çatı adayı bulsa ne olur, çatı maskotu bulsa ne olur?

Çatı aday oldu çatı maskot. Bir işaret yapacağım derken yanlış işaret yapıyor. Dün birden, yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar.

Yetkili olmayan bir mahkeme, Asliye Hukuk Mahkemesi yetkili olmadığı halde, yasaların dışına çıkarak, haklarında dava devam eden tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok.

Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz? Hala şunu demeye çalışıyorlar, paralel olarak biz buradayız, hala güçlüyüz. Ben de ona sesleniyorum, devlet olarak millet olarak biz de buradayız.

Meydanı size bırakmayız. Bir hafta önce talimat aldılar. Bizde kayıtları var. Hapishaneden çıkartsınlar gibi bir talimat.”

Davutoğlu, CHP Genel BaşkanıKılıçardoğlu’nun dün Almanya’da yapmış olduğu açıklamalara da değindi.

Kaynak: Yeniçağ

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu, devlet imkanıyla seçim turunda" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ