​3 milyon işsizin hakkını yediler

Seçimler yaklaşırken kamu kurumları ve üniversitelere 19 bin 463 kişinin atanacağı duyuruldu.
VIP torpil skandalı olarak tarihe geçen uygulama siyasilerden hukukçulara çok sayıda kesimden tepkiyle karşılandı. İşte sınavsız atamalara gelen tepkiler:

LİYAKAT YERİNE SADAKAT

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan: “AKP iktidarında atamalarda liyakat terk edilip sadakat dikkate alınıyor. Bu ülke yönetilemez hale geliyor. Bütün atamalar siyasi anlayışla yürütülüyor.

İhale yapacaksın, Cumhurbaşkanının talimatlarıyla yap. Göreve personel alınacak iktidar partisinin il başkanının talimatıyla alınsın. Kamu görevlilerinden tutun da her türlü hizmet alanına kadar her şey iktidarın kendine yakın isimler üzerinde yapılıyor. Bu durumda demokrasi adalet ve hukuktan bahsetmek mümkün değil.

Kendi adamlarını devlete yerleştirirken başkalarının üzerinden de bunu kapatmaya çalışıyorlar. KPSS soruşturması da bunun örneği. Günah keçileri yaratmaya çalışarak hukuku çiğneme konusunda sicili bozuk olan AKP 12 senedir iktidarda.”


TORPİLDE ZİRVE YAPTILAR

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık: “20 bin kişinin açıktan memur yapılması, vicdanları derinden yaralamıştır. Bunlar kimin kızı, kimin damadı, kimin gelini hepsi ortaya çıkacaktır.

VIP torpilde zirve yaptılar. İnsanlar, AKP’ye oy verirken benim çocuğumu elesinler, kendi yandaşlarını atasınlar diye oy vermedi. Hak, adalet, hukuk getirsinler diye oy verdi.

Ama artık hiçbiri kalmadı bunlarda. Bu devir geçecek. Hukukun işlediği devirlerde hem atananlar, hem de atayanlarla ilgili hukuki işlem yapılacaktır.”


HUKUK YOK SAYDILAR

Büyük Birlik - Saadet İttifakı Ankara Milletvekili Adayı BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır: “AKP iktidarı artık kendi çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapıyor. Adaleti, hukuku yok sayıyor. Bunlar, yakınlarını, dostlarını, ahbaplarını memur yapıyor. Milletin hakkı yeniyor.

Bu gidiş artık son bulacaktır. Kural, hukuk, adalet tanımaz oldular. Milletin, gençlerin hakkını yemeyin. 3 milyon işsizin hakkını yemeyin.

Ahirette bu gençlere ne cevap vereceksiniz? Ne diyeceksiniz? Hesap veremezsiniz. Bu yaptığınız haksızlıkları başka şeylerle kapatamazsınız. KPSS ile bilmem ne operasyonuyla bunları kapatamazsınız. Kapatama-yacaksınız. Hesabı sorulacak.”


HER FIRSATI GANİMET BİLİYORLAR

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin: AKP giderayak her fırsatı ganimet biliyor. Değerlendirmek istiyor. Her şey hukuka tabi olmalıdır. Kendi yandaşlarını yasalara aykırı memur yapıyorlar.

Diğer insanların işsiz dolaşması kabul edilemez. 3 milyon işsiz de artık VIP torpil yapan kurumlara gidip ‘Ben de atama istiyorum’ diyerek dilekçe vermesi gerekir. Memur adaylarının dava açması gerekir. Bu yapılan seçim faulüdür. Hukuk devletinde hukuk kuralları uygulanır.

Böyle torpille atama yapılamaz.

36 BİN ATAMA YAPILACAK

Devlet Personel Başkanı Mehmet Kumbuzoğlu, açıktan atamalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kumbuzoğlu,  2015 yılı sonuna kadar 36 bin atama yapılacağını belirtti. Kumbuzoğlu, kamu personel sisteminde kamu kurumlarının her yıl ne kadar atama yapabileceklerinin bütçe kanunlarında tespit edildiğini ifade etti.

2015 Yılında Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nda 36 bin atama yapılacağının belirlendiğine dikkat çeken Kumbuzoğlu, 2015 yılında Ocak ve Nisan aylarında olmak üzere toplam 36 bin kadronun dağılımının yapıldığını dile getirdi.

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sayfasından duyurulan atamalara göre 15 bin kadronun ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildiğine vurgu yaptı. Kumbuzoğlu, “Bu sayılar atama yapılan değil; 2015 yılı sonuna kadar kamu kurumlarının atama yapabilecekleri sayıları ifade etmektedir.

Kaynak: Ömer Önder/ Bugün Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​3 milyon işsizin hakkını yediler" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ