Salihoğlu, Ahmet Kaya'yı tutuklatan savcıymış!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, DGM savcısı iken Ahmet Kaya'yı tutuklayan savcıymış.
16 Şubat 1999 yılında Milliyet'te yer alan haber şöyle; 

Magazin Gazetecileri Derneği'nin (MGD) ödül töreninde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında İstanbul DGM'ce soruşturma başlatılan sanatçı Ahmet Kaya, "yasadışı terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan tutuklandı. Kaya Ümraniye Cezaevi'ne gönderildi. 
       
Kaya, yapılan davet üzerine dün saat 11.00'de eşi Gülten Kaya ve avukatı Eren Keskin'le İstanbul DGM'ye geldi. Kaya, ilk olarak DGM Cumhuriyet Savcısı Hadi Salihoğlu'na ifade verdi.

SÖZDE KÜRDİSTAN HARİTASI ÖNÜNDE...

Kaya, ayrıca önceki gün bir gazetede yayınlanan, Kürt İşadamları Derneği'nin 1993'te Almanya'da düzenlediği konserde, sözde Kürdistan haritası önünde şarkı söylerken zafer işareti yaptığı fotoğrafla ilgili olarak da sorgulandı.

Kaya, Türk Ceza Kanunu'nun 169. maddesi uyarınca, "yasadışı terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan tutuklanması istemiyle Nöbetçi 5 No'lu DGM'ye sevk edildi. Mahkeme, Kaya'nın bu suçtan tutuklanmasına karar verdi.
       
HUKUKSUZ VE GEÇERSİZ 

Kaya'yı bekleyen eşi Günten Kaya, tutuklanma haberini alınca, "Hukuka karşı saygım sonsuz, bu konuda yorum yapamam" dedi. 

Salihoğlu, Hidayet karaca ve tutuklu 75 polisin tahliyesine ilişkin verilen kararın hukuksuz ve geçersiz olduğunu söyleyip şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğine dair açıklamayı yapmıştı.

Kaynak: Hukukihaber / Neslihan Cuyar

    :

    :

    :

    :

    "Salihoğlu, Ahmet Kaya'yı tutuklatan savcıymış!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ