Devlet imkanları Efkan Ala'nın keyfinde

Ağrı’daki olaylarda yetkisi olmamasına rağmen askere emirler verdiği ortaya çıkan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın VIP uçakları seçim döneminde kullandığı ortaya çıktı.
Efkan Ala’nın İçişleri Bakanlığı döneminde alınan Beachcraft B350 (keşif gözetleme uçağı) ve Cessnaxls+ (Jet) marka iki ayrı uçağı hala kullandığı ileri sürüldü.

Ala'nın güvenlik, istihbarat amaçlı alınan uçakları özel VİP jeti olarak kullandığı ve bu uçaklarla memleketi aynı zamanda seçim bölgesi olan Erzurum'a defalarca gittiği öğrenildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de bir süre önce yaptığı açıklamada Bakanların da uçakları olması gerektiğini ifade etmişti.

MİLYON DOLARLIK

Efkan Ala’nın kullandığını ve bakanlığın VIP uçakları arasında yer alan Cessna Xls jetleri 9-12 kişilik olabiliyor. 3 bin 400 km menzile sahip bulunan jetlerin fiyatları konforuna göre 13- 15 milyon dolar arasında değişiyor.

İstihbarat ve keşif uçağı olarak kullanılan Beechcraft B-350 uçağı üzerinde bulunan yüksek çözünürlüklü kameralar sayesinde etkili görüntüler alındığı belirtiliyor. Uçak 3 bin 200 km menzile kadar aralıksız uçabiliyor.

AKP VIP UÇAKSIZ YAPAMIYOR

VIP uçak uygulaması AKP Hükümetleri döneminde arttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 adet VIP uçağı bulunuyor. Başbakanlık bünyesinde bulunan VIP uçak sayısı 6 adet. Ayrıca OBA isimli bir doe VIP helikopter bulunuyor.

Dışişleri ve Enerji Bakanları en fazla VIP uçak kullanan bakanlar arasında yer alıyor.

Kaynak: Bülent Ceyhan / Millet gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Devlet imkanları Efkan Ala'nın keyfinde" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ