CHP'li Özgür Özel Soma'ya müdahil oluyor

​CHP'li Özgür Özel, bugün Akhisar'da görülmeye başlanacak olan, 301 madencinin yaşamını yitirdiği kömür ocağı faciası davasına müdahil olma talebinde bulundu.
Özel, Soma maden faciasını yakından takip eden bir kişi olarak vicdani sorumluluk gereği davaya müdahillik talebinde bulunduğunu belirtti. ,

Özel, müdahillik talebinin kabul edilmesi durumunda kendisindeki bilgi, belge ve kanıtları mahkemeye sunacağını da açıkladı.


Yazılı bir açıklama yayımlayan Özel, "Soma'da yaşanan elim olayın devamında meydana gelen gelişmeleri gerek madenciler gerekse şehit aileleri, yetkililer, medya mensupları ve Somalılar başta olmak üzere toplumun her kesimiyle görüşerek yakından takip ettiğim için bu davaya müdahil olma talebinde bulunma zarureti vicdanımın tarafıma yüklediği bir sorumluluktur" dedi.

Özel açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Olası kasta dayalı şekilde meydana gelen maden kazasının sorumluluğunu taşıyan pek çok kişi ve kurum yetkilisinin şu anda yargılanmadığı açıktır.

Yargılama safahatında müdahilliğime karar verildiği takdirde mahkemeye sunacağım bilgi, belge ve kanıtlar doğrultusunda gerçek sorumluların da ortaya çıkması için çaba sarf edeceğim.

Bu haliyle siyasi ve idari bakımdan gerçek sorumluları da kapsamayan yargılamanın eksik başladığı izahtan yoksundur.

Bu durumda kamuoyunun ve hayatını kaybeden yüzlerce işçinin ailelerinin vicdanının yaralanacağı, adalete duyulan güvenin sarsılacağı ve maddi gerçeğin tam olarak ortaya çıkarılamayacağı da açıktır."

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li Özgür Özel Soma'ya müdahil oluyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ