CHP'li Kart'tan şok iddia: 150 Konyalı İŞID'e katıldı, ölenlerin kimliği...

​CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın eline geçen bilgiler, dehşet verici... Sadece Konya örneğindeki veriler doğrulanırsa, Türkiye genelindeki gerçekler daha da korkutacak...
KARŞI GAZETE | ANKARA

Özellikle ve öncelikle IŞİD tehdidi nedeniyle hazırlanan tezkere bugün Meclis'te görüşülecek... 

Yabancı askerler, örgütle mücadele gerekçesiyle belki Türkiye'ye gelecek... 

Aylarca kalacak... Belki de Türk askeri cephede savaşacak... 

Ancak bir yanda IŞİD ile mücadele edeceğini açıklayan Hükümetin, diğer yanda örgütün güçlenmesine göz yumduğu iddia ediliyor. 

SADECE GEÇEN AY 150 KONYALI, IŞİD'E KATILMIŞ

IŞİD'e katılımlar konusunu hassasiyetle takip eden isimlerden CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın yaptığı açıklama, tehlikenin büyüdüğünü ortaya koydu... 
 
​Mağdur ailelerden edindiği ve kısmen doğrulattığı bilgilere göre; ​Eylül ayı içinde Konya’dan 150 kişinin Suriye’ye geçiş yaptığını önü süren Kart, 25 kişinin ise çatışmalarda hayatını kaybettiğini iddia etti. 

"Ölü sayısının bu rakamın hayli üstünde olduğu  ifade edilmektedir. Katılımlar daha ziyade Bozkır, Çumra ve Konya Merkez ağırlıklı olarak gerçekleşmiştir" diyen Kart, ölen kişilerin sadece bir bölümünün kimliğinin  bilindiğini söyledi. 
 
"​IŞİD'İN GAZİANTEP SORUMLUSUNU EMNİYET BİLİYOR!"

Suriye’ye geçişlerin ağırlıklı olarak Gaziantep üzerinden yapıldığını vurgulayan CHP Konya Milletvekili, örgütte komutan durumunda bulunan kişinin de ağır yaralı olduğunu ve  IŞİD'in Gaziantep sorumlusunun kimliğinin Emniyet tarafından bilindiğini öne sürdü. 

"HÜKÜMETİN AMACI IŞİD İLE MÜCADELE DEĞİL"

Kolluk güçlerinin, IŞİD’in Türkiye dahilindeki faaliyetlerine müdahale edemez halde olduğunu söyleyen Kart, " Hükümetin gerçek hedefinin IŞİD olmadığını, başka amaçlarının bulunduğunu gösterir niteliktedir" diye konuştu. 
 
KARSİGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li Kart'tan şok iddia: 150 Konyalı İŞID'e katıldı, ölenlerin kimliği..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete