CHP'li Atilla Kart, “Yasak kalktı, deliller 550 kişinin incelemesine açılmalı!“

CHP'nin hukukçu milletvekili Atilla Kart çok önemli bir başvuru yapmaya hazırlanıyor. Kart, yasağın kalktığını belirterek adı yolsuzluğa karışan Bakanlar hakkındaki tüm delil ve tape'leri istiyor.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

550 VEKİL ADINA, KRİTİK BAŞVURU!

Eski Bakanlar hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarını soruşturan ve Bakanlar için 'Yüce Divan'a gitmesinler' diyen komisyonun kararı, bir de Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak... Peki vekiller, delilleri görmeden, tape'leri dinlemeden nasıl oy kullanacak? 

"BAKANLAR HAKKINDAKİ TÜM DELİLERİ İNCELEMELİYİZ"
 
CHP'nin hukukçu milletvekili Atilla Kart, çok önemli bir başvuru yapmaya hazırlanıyor. Kart, eski Bakanlarla ilgili iddiaları soruşturan komisyonun görevinin bittiğini, çalışmalarındaki 'gizlilik' kararının da sona erdiğini öne sürdü. 

Karşı Gazete'ye konuşan Kart,  yarın (Pazartesi ) sabahı Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e yazılı olarak başvuracağını ve tüm delilerin incelemesine açılmasını  isteyeceğini belirtti. 

"BÜTÜN MİLLETVEKİLLERİNİN HAKKI!"

Yapacağı başvurunun sonucundan 550 milletvekilinin de etkileneceğini, tüm vekillerin dosyayı inceleme hakkına sahip olduğunu vurgulayan Kart, "aksi halde Genel Kurul'da yapılacak oylamada, neye göre oy kullanıp, karar vereceğiz?" diye konuştu. 

İŞTE 550 MİLLETVEKİLİNİ İLGİLENDİREN O AÇIKLAMA 

"Bir soruşturma raporu hazırlandı. Muhalefet şerhi ve ekleriyle beraber. Bu Genel Kurul'da görüşülecek. Böylece o belgeler üzerindeki gizlilik kararı kalkmış oldu. Ben milletvekili olarak o raporu ve ekleri inceleyeceğim. Bu benim hakkım, yetkim ve görevim. Bunu sağlamak da, benim yasama sorumsuzluğumun gereğinin yapılmasını sağlamak da Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in görevi. 

"ÇİÇEK, DELİLLERİ BİZE TESLİM ETMEKLE SORUMLU"

O raporun ekleri, CD'leri ve  şerhleri ile Meclis Başkanı'nın zimmetindedir. Artık bu aşamadan itibaren milletvekillerinin yasama faaliyetini yapabilmesini sağlama sorumluluğu TBMM Başkanlığı'ndadır.  Çiçek o raporu ve eklerini eksiksiz olarak bana ve bize, milletvekillerine teslim etmekle sorumludur. Bu kürsü ve yasama sorumsuzluğunun kaçınılmaz bir parçasıdır.  O rapor bize dağıtılırken ekleri de eksiksiz olarak milletvekillerine dağıtılmalı ki ben o inceleme sonucunda rapor için 'kabul' ya da 'red' oyu vereceğim. Benim kararımın, özgür şekilde ortaya çıkmasını engelleyecek hiçbir şey söz konusu olmamalıdır. Meclis Başkanı, Meclis'in yasama faaliyetinin onuruna sahip çıkma sorumluluğu ile karşı karşıya..."

SAVCILIĞA GÖNDERİLEN TAPE'LER İMHA EDİLEMEZ!

Kart, Hükümetin imhasını istediği ve komisyonun da gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade ettiği tape'lerin, Genel Kurul oylaması bitmeden imha edilemeyeceği uyarısı da yaptı. "Savcılık, TBMM'deki soruşturmayı beklemek zorundadır" diye konuştu. 

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li Atilla Kart, “Yasak kalktı, deliller 550 kişinin incelemesine açılmalı!“" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete