50 milyon kişi adına suç duyurusu

"Herkes devlete tazminat davası açabilir!"
KARŞI GAZETE | ANKARA

50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalındığını haberleri üzerine Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka suç duyurusunda bulundu.

Hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamalardan konunun bilindiği ancak bugüne dek yasal işlem yapılmadığının anlaşıldığını ifade eden Nazlıaka, "Şimdi boy boy açıklama yapan bakanlar O zaman neredeydi? Neden harekete geçilmedi?" diye sordu.

"Hükümete görevini hatırlatalım." ifadesini kullanan Nazlıaka şöyle konuştu:

"KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNU, BU SIZINTI İLE KENDİNİ FESH ETTİ"

"Sizin işiniz atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra açıklama yapmak değil.
Sizin işiniz bizim aklımızla dalga geçmek değil.
Sizin işiniz bilgileri korumak.
Bunu yapamadığınız gibi bir de Kişisel Verilerin Korunması kanununu getirdiniz. Getirdiğiniz kanunun amacı için “kişisel verilerin; özel hayatın gizliliği, mahremiyet hakkı ve bilgi güvenliği hakkı kapsamında korunması” denildi. Soruyorum. Hangi mahremiyet? Hangi kişisel veriler?
Bugün Resmi gazetede yayınlanan bu kanun 50 milyon vatandaşın sızan verileriyle kendini fesih etmiştir.

"CAN GÜVENLİĞİ DE BİLGİ GÜVENLİĞİ DE YOK"

Bu ülkede artık ne can güvenliği ne de bilgi güvenliği kalmıştır. Ortalığa saçılan bu bilgiler yüzünden dolandırıcılık artmıştır. Bu bilgilerle sahte kimlik kartları, kredi kartları çıkartılabilir, başkalarının adına krediler çekilebilir duruma gelmiştir.

"HERKES DEVLETE TAZMİNAT DAVASI AÇABİLİR"

 Dolayısıyla, bu çalınma ile telefonla yapılan dolandırıcılıklar arasında bir bağlantı kurulursa, devlet bütün dolandırıcılık zararlarını  ödemek zorunda kalacaktır. Daha da ilerisi, bakanın “haberimiz vardı” açıklaması ile bu süreçte zarara uğrayan herkes devlete tazminat davası açabilir hale gelmiştir.

"KAMU GÖREVLİLERİ DAHİL SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"

Olayın geniş çapta soruşturulmasını ve sorumluluğu bulununan kamu görevlileri dahil bütün şüphelilerin tespit edilmesini talep ederek, tespit edilecek bu kişiler hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal”, “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” gibi suçlardan bugün suç duyurusunda bulundum."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr
 

    :

    :

    :

    :

    "50 milyon kişi adına suç duyurusu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete