Ekonomide geriye gidiş hız kesmeden devam ediyor

Resmi rakamlar AKP'nin ekonomi politikalarında başarısızlığı ortaya koyuyor. Öyle ki, ekonomide temel göstergeler yıllar öncesi ile kıyaslandığında ortaya negatif bir tablo çıkıyor. İşte o kötü karneden bazı notlar.
KARŞI GAZETE | HABER MERKEZİ

İŞSİZLİK KORKULU KABUS

İşsizlik rakamları adeta SOS veriyor. Ekonomi yönetiminin de başarısızlığı itiraf ettiği işsizlik 5 yıl önce %9'du. Ancak yeniden çift haneli rakamlara ulaşan işsizlik %11’leri buldu. Farklı kuruluşların yaptığı araştırmalara göre ise işsizlik rakamı aslında TÜİK'in açıkladığı bu rakamlardan çok daha yüksek. 

İşsizlikte korkutan bir başka boyut ise genç işsizlerin sayısı. Gençler arasında işsizlik %20’lere yükselmiş durumda. Yani 5 gençten biri işsiz. 

ENFLASYON DAR GELİRLİYİ VURUYOR

Ekonomideki bir kötü nokta da enflasyon. 5 yıl önce bir ara %4'lere kadar gerilemiş olan enflasyon yeniden hükümetin korkulu rüyası haline geldi ve %9'lar seviyesine çıktı. Son 5 yılda gıda ürünlerindeki fiyat artışı %80’i geçti. Et 38-40 TL’ye, fındık, ceviz, badem 60-70 TL’ye çıktı. Sebze ve meyve mevsimsel ve küçük düşüşler yaşa da dünyada yaşanan fiyat düşüşlerinin bir hayli uzağında. 

FAKİRLEŞİYORUZ!

AKP iktidarında en tartışmalı konulardan biri milli gelir. Son rakamlara göre kişi başı milli gelir 9 bin 286 dolar. Oysa kişi başı gelir bundan 4 yıl önce 10 bin 428 dolardı. 4 yıl önce 16 milyar dolar olan yabancı doğrudan yatırımlar 12 milyar dolara düştü. 4 yıl önce 82 milyar dolar olan kısa vadeli dış borç ise 103 milyar dolara çıktı. 

Ekonomi hanesinde artması gereken kalemler düşüyor. Düşmesi gereken kalemler ise çıkıyor. Liste uzayıp gidiyor...

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Ekonomide geriye gidiş hız kesmeden devam ediyor" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete