MEB'ten büyük ititraf: Müfredatı yine değiştiriyoruz

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin liselerdeki İngilizce dersini öğrenemediğini itiraf ederek yeni bir sisteme geçileceğini açıkladı.
Yeni programa göre öğretmenler ders boyunca İngilizce konuşacak. Eğitimciler ise öğretmenlerin yeterli donanıma sahip olmadığı görüşünde.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim programına 2015-2016 yılı eğitim döneminde 9. sınıflarda uygulanacak. Sonraki süreçte ise kademeli olarak 10, 11 ve 12. sınıflar da bu programa dahil olacak.

DİL SÜRÇEBİLİR

Programda, yabancı dilin beceriye dayalı olduğu, dersin gerçek hayata benzer çok sayıda aktivite gerektirdiği belirtildi.
Yenilenen ders programına göre öğretmenler sınıfta sürekli İngilizce konuşacak.

Öğretmenler, öğrencilerin dil sürçmelerine toleranslı davranacak. Öğrenciler de sınıfta devamlı İngilizce konuşacak. Öğrenciler ders başına en fazla 7 yeni sözcük öğrenecek.

PRATİK İNGİLİZCE ÖĞRETİLECEK

İngilizce dersinin içeriği gerçeğe yakın olacak. Öğrencilerin gerçek yaşamdaki dil ihtiyaçlarına ve ilgilerine hitap etmesine dikkat edilecek.
 
Yenilenen programda, bu uygulamaya örnek olarak, ‘hayatta kalma İngilizcesi’, ‘akademik İngilizce’ gösterildi.

YETERLİ DONANIMA SAHİP DEĞİLLER

Anadolu Eğitim Sendikası Başkanı Cansel Güven: "İngilizceden önce Türkçe'de problem var. Liseye gelen bir öğrenci Türkçe kurallarını düzgün kullanarak bir cümle kurmakta zorlanırken tamamen İngilizce konuşulmasının anlamı yok.

Zaten yabancı dil öğretmenlerimiz bu iş için yeterli donanıma sahip değil. Dışarıdan tercüman getirilerek İngilizce öğretmenine çeviri yapıldığına şahit olmuş bir ülkeyiz.”

EĞİTİMİ BATIRIRLAR

Pak Eğitim İş Başkanı Abdullah Kayışkıran: "Şu anda çocuklara eğitim verenİngilizce öğretmenlerinin temeli derslerde tamamen İngilizce konuşmasına uygun değil.

Ne öğretmen ne de öğrenci bu duruma hazır olmadığı aşikâr. Eğer mevcut öğretmenlerle bunu yapmaya çalışırlarsa eğitimi batırırlar. 3-4 ay boyunca fiilleri işler.

10 yıl sonra da öğrenci yine sadece ‘What is your name’ diyebilir. Bu öğretmenlerle bu iş olmaz."

Kaynak: Ezelhan Üstünkaya | Bugün gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "MEB'ten büyük ititraf: Müfredatı yine değiştiriyoruz" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ