Hocam "Tayyip'le ne konuştunuz"

Erdoğan’ın “akademisyen yemeğine” katılan İsmail Coşkun, Kolektifler’in kınama açıklamasını asistanlarına toplattı.
AKP’li olduğunu gizlemeyen İÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı İsmail Coşkun, geçtiğimiz günlerde Tayyip Erdoğan’ın KAÇ-AK Saray’ında düzenlediği yemeğe katılmıştı. Hukuk, iletişim, sosyoloji bölümlerinden akademisyenlerin katıldığı bu yemekte nelerin konuşulduğu ise basından gizlense de Tayyip Erdoğan ve AKP tarafından “Yeni Türkiye” diye tanımlanan iktidar projesine üniversite içerisinden fikri destek sağlama amacı içerdiği tahmin ediliyordu.

KINAMA AFİŞLERİ TOPLATILDI

İÜ Felsefe-Sosyoloji Kolektifi, bu yemek sonrasında bir açıklama yayınlayarak üniversitenin, sosyal bilimlerin muhalif damarına dikkat çekmiş ve İsmail Coşkun’un bu tavrını kınamıştı. Açıklamayı içeren afişler 23 Şubat Pazartesi günü Edebiyat Fakültesi’ne sabah saatlerinde asılmıştı, ancak akşam saatlerinde bir asistan tarafından toplandığı görüldü.

SORUŞTURMA AÇMAKLA TEDİT ETTİ

Afişlerin neden toplandığını soran öğrencilere bir kişinin “hedef gösterildiği” söyleyen akademisyen, Kolektifçilerin açıklamanın fikir hürriyeti olduğu söylemesi üzerine ise üniversitelileri soruşturma açmakla tehdit etti.

AKP'LİLER GİZLİCE TOPLADI

24 Şubat Salı günü ise hem aynı açıklamayı içeren hem de yaşanan bu durumu anlatan duvar gazetesi, İÜ Felsefe-Sosyoloji Kolektifi tarafından yeniden Felsefe ve Sosyoloji bölümüne asıldı. Ancak bütün gün yerinde duran duvar gazetesi yine akşam saatlerinde öğrencinin koridoru kullanmadığı bir saat aralığında yerinden çıkarıldı. "Sosyal bilimler biat etmez" diyen Felsefe Sosyoloji Kolektifi, afişi asmaya, konunun üzerinin örtülmesine izin vermemeye devam edeceğini bildirdi.
 



Kaynak : Kolektif

    :

    :

    :

    :

    "Hocam "Tayyip'le ne konuştunuz"" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ