Hollanda'dan Davutoğlu imzalı mektuplara soruşturma!

Hollanda, Ahmet Davutoğlu imzalı mektuplarla ilgili soruşturma başlattı.
Almanya ve Hollanda başta olmak üzere yurtdışındaki seçmenlere, Başbakan Davutoğlu imzasıyla birer mektup gönderilerek AKP için oy istenmesi üzerine Hollanda makamları harekete geçti. Ülkede geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla Avrupa'daki Türkiye kökenli seçmenlere gönderilen mektupla ilgili soruşturma başlatıldı.

Hollanda Veri Koruma Kurumu CBP, AKP'nin seçmen adreslerini elde etmek için gizlilik yasalarını ihlal edip etmediğini, aralarında çok sayıda Hollanda vatandaşının da bulunduğu Türkiyeli seçmenlerin adres bilgilerinin nasıl elde edildiğini araştıracak.

AKP Amsterdam Temsilcisi Lütfi Kılınç, BBC Türkçe'ye mektupların kim tarafından gönderildiğini bilmediklerini iddia etmiş ve "Bizimle ilgisi yok. Hiçbir bilgimiz de yok" demişti.

Ana muhalefetteki Sosyalist Parti (SP) konuyu parlamento gündemine taşıdı. Hollanda'daki birçok Türkiyeli seçmen de gizlilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Gelen şikayetler üzerine Hollanda Veri Koruma Kurumu CBP soruşturma başlattı. CBP Başkanı Jacob Kohnstamm, kişisel bilgilerin farklı amaçlar için kullanılamayacağını söyledi. Hollandalı yetkili, "İnsanların, gizli bilgilerinin Ankara'daki bir siyasi parti tarafından nasıl alındığını sormaları tuhaf değil. Bu durum benim bile kaşlarımın çatılmasına neden oluyor" dedi.



AKP'YE KINAMA GELEBİLİR

Hollanda yasalarına göre yargı kararı olmadan, kişinin kendi isteği dışında kişisel bilgilerinin paylaşımı yasak. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre de bu bilgiler ancak yargı kararı varsa Türk makamları tarafından Adalet Bakanlığı, yabancı makamlar tarafından da Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla istenebiliyor.

Seçmenlerin adres bilgilerine sahip olan Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği ve Hollanda Diyanet Vakfı (HDV), bilgilerin kendileri tarafından verilmediğini açıklamıştı. Soruşturma sonunda AKP'nin gizlilik yasasını ihlal ettiği saptanırsa kınama ve uyarı mektubu gönderilecek.

Hollanda'da gizlilik yasasının ihlali ile ilgili yaptırımlar son zamanlarda ağırlaştırıldı. Yeni düzenleme 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek. CBP Başkanı Kohnstamm, 1 Ocak 2016'dan sonra benzer bir durumun yaşanması halinde tepkilerinin daha sert olacağını açıkladı.
 

    :

    :

    :

    :

    "Hollanda'dan Davutoğlu imzalı mektuplara soruşturma!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete