Güney Kore 'düşman kardeşine' bu şarkıları dinletiyor

Kuzey Kore’nin çarşamba sabahı hidrojen bombası denediğini açıklaması sonrası sınıra hoparlör yerleştirip propaganda yayınlarını yeniden başlatan Güney Kore’nin şarkı listesi de oldukça manidar.
Kuzey Kore sınırındaki 11 noktaya yerleştirilen hoparlörlerden yerel saatle dün gece yarısı başlatılan ve 10 km öteden duyulabilen yayınlarda bir yandan Kuzey Kore’deki insan hakları ihlallerine ilişkin programlar ve hava durumu verilirken, bir yandan da şarkı dinletiliyor.

AFP ajansının haberine göre ​TV dizileri (K-drama) ile tüm dünyayı sallayan Güney Kore’nin ‘düşman kardeşine’ dinlettiği şarkılar arasında, yine dünyaya yayılan K-pop’un (Güney Kore pop müziği) en popüler parçaları yer alıyor. 'EN YENİ VE HİT PARÇALARIN ARASINDAN SEÇTİK'

Öyle ki yerel basına konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, “İşi ilginç kılmak için en yeni ve hit parçaları kullandık” dedi.  Seçilen parçalar arasında en öne çıkanlar ise Big Bang grubunun ‘Bang, Bang, Bang’ ve kız grubu GFriend’in ‘Me Gustas Tu’ (Senden hoşlanıyorum) adlı şarkıları.
  
Kaynak: Sputnik Türkiye

    :

    :

    :

    :

    "Güney Kore 'düşman kardeşine' bu şarkıları dinletiyor" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete