Grup Yorum'a Almanya’da gözaltı

Alman polisi, konser için bugün Almanya’ya giden Grup Yorum Elemanı Bahar Kurt ve 4 müzisyeni Dusseldorf Havaalanı’nda alıkoydu.
Grup Yorum’un yarın Almanya’da gerçekleştirmeyi planladığı “Irkçılığa Karşı Tek Ses Tek Yürek” konseri için grup üyeleri vize engeline takılmış; yalnızca bir üyesi vize alabilmişti.

Grup Yorum Solisti Selma Altın, ANKA’ya yaptığı açıklamada, yarın gerçekleştirmeyi planladıkları “Irkçılığa Karşı Tek Ses Tek Yürek” konseri için bugün Almanya’ya giden Grup Yorum Elemanı Bahar Kurt ve müzisyenlerin Dusseldorf Havaalanı’nda öğle saatlerinden beri polis tarafından keyfi şekilde bekletildiklerini söyledi. Müzisyenlerin, ellerinde vizeleri olmasına ve ilk pasaport kontrolünden geçmelerine rağmen polis tarafından durdurulduklarını ve çantalarının arandığını belirten Altın, şöyle konuştu:

“Avukatımız havaalanına ulaştı; fakat ‘güvenli bölge’ olduğu gerekçesiyle arkadaşlarımızla görüştürülmüyor. ‘Güvenli bölge’ diyorlar ama yapılan gözaltı. Şu an sorgu için tercüman bekleniyor. Keyfi şekilde bekletiyorlar. Dertleri konseri engellemek ama direkt bu şekilde söyleyemiyorlar; çünkü izinleri alınmış bir konser. Polis ortamı provoke ediyor. Ayrıca dışarıda bekleyenleri de ‘Beklemeyin, içeride kimse yok’ diye yalan söyleyerek göndermeye çalışıyor. Avrupa’da insanlarımızın bir araya gelmesini, ‘Irkçılığa karşı tek ses tek yürek olalım’ dememizi engellemeye çalışıyorlar ve bunun için ırkçılık yapmaya devam ediyorlar. Almanya’da milletvekilleri Grup Yorum’un neden ülkeye alınmadığına dair soru önergesi verdi ancak ‘gizlilik’ kararı olduğu için açıklanmadı. Ret kararının sadece Almanya ile sınırlı olmadığını, bütün Schengen ülkelerinde gizlilik kararı olduğunu öğrendik. Bununla ilgili dava da açacağız.”

    :

    :

    :

    :

    "Grup Yorum'a Almanya’da gözaltı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete