Şehitten rant çıkardılar

Ocak ayında bir polisin şehit olduğu bir polisin ise yaralandığı, Sultanahmet saldırısının gerçekleştiği Turizm Şube Müdürlüğü binası şimdi otel oluyor.
TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN YANINA BELTUR KONDU

İstanbul’da Sultanahmet’in en güzel lokasyona sahip noktalarından biri olan Turizm Şube Müdürlüğü binası otele dönüştürülürken, yanındaki alan esnafın “Burada bir parka ihtiyacımız var” demesine karşın Beltur tarafından restoran haline getirildi.  



Ocak ayında IŞİD sempazitanı canlı bomba tarafından saldırı düzenlenen ve bir polisin şehit olduğu Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü otele dönüştürülüyor. Sultanahmet Meydanı’nda Yerebatan Caddesi üzerinde hizmet veren Turizm Şube Müdürlüğü Ayasofya’nın yakınındaki yer alıyor. Saldırıdan sonra camları kırılan bina bakıma alındı. Bakımın ardından bir süre daha polis merkezi olarak hizmet veren bina hızla boşaltıldı. Güvenlik kulübesinin önünde gerçekleşen canlı bomba saldırısında Polis Memuru Kenan Kumaş şehit olmuş polis Taner Şenel de hafif yaralanmıştı.

PARK YERİNE KAFE YAPILDI

Turizm Şube Müdürlüğü’nün hemen yanındaki alan ise Beltur tarafından restoran haline getirildi. Sultanahmet Meydanı’nda Yerebatan Sarnıcı’nın korunması amacıyla yapılacağı açıklanan park çalışması kapsamında eski İl Özel İdare binasının olduğu yere kafeterya inşa edilmişti. Yerebatan Sarnıcı’nın korunması için yıkılan İl Özel İdaresi binasın yerine cafe yapılması yoğun tepki toplamıştı, nihayetinde 7 Nisan 2015 günü İBB Başkanlığı zabıta ekibi tarafından tesis içindeki mobilyalar boşaltıldı. Çevre sivil toplum kuruluşları ve esnaf burada parka ihtiyaç var, demesine rağmen buradaki cafe işletmesi Beltur yapılmaya başlandı.

Kaynak: Sözcü / Bora Erdin

    :

    :

    :

    :

    "Şehitten rant çıkardılar" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete