AKP, emekliye verilmeyen iki maaş ikramiyeye karşı çıktı

CHP ile AKP arasındaki koalisyon görüşmelerinin ilk turunda 12 ayrı başlık çerçevesinde tartışmalar yaşandığı öğrenildi.
AKP, CHP’nin seçim öncesi en önemli vaatlerinden olan emekliye Ramazan ve Kurban bayramları öncesi birer maaş ikramiyenin bütçeye yük getireceğini savundu

CHP ile AKP arasındaki koalisyon görüşmelerinin ilk turunda 12 ayrı başlık çerçevesinde tartışmalar yaşandığı öğrenildi. Ankara Palas’taki görüşme sonrası CHP heyeti, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi. CHP’nin 14 ilkesinden taviz verilmemesi benimsendi. Ancak 14 ilkenin zamana yayılabilecek olanları için müzakere kapısı da açık bırakılacak. CHP’nin seçim öncesi en önemli vaatlerinden biri olan emekliye Ramazan ve Kurban bayramları öncesi birer maaş ikramiye konusu da ilk tur görüşmede gündeme geldi.

CHP 2 MAAŞ İKRAMİYEDE ISRAR ETTİ

AKP bunun bütçeye önemli yük getireceğini savundu ve ikramiye tutarının yarı oranına indirilmesini istedi. AKP heyeti, her iki bayram arifesinde emekliye yarım maaş tutarında ikramiye ödenmesine sıcak bakılabileceği görüşünü savunurken, CHP heyeti ise bu konuda taviz vermeyerek 2 maaş ikramiyede ısrar etti. Bu konunun genel başkanlara iletilmesi ve bütçeye getireceği yükün net olarak hesaplanması benimsendi. 

Kaynak:Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "AKP, emekliye verilmeyen iki maaş ikramiyeye karşı çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete