İlk fidanın adı 'diren'

Diyarbakır’da ‘Kent Ormanı‘ olarak ayrılan alanda fidan dikimine giden HDP’li vekiller ile büyükşehir belediyesi eş başkanları, arazinin kendilerine ait olduğunu öne süren gruplar tarafından saldırıya uğradı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Talaytepe Kent Ormanı'ndaki ağaçlandırma çalışmasına karşı çıkan bir grup, belediye başkanları ve HDP milletvekillerine taşlı, satırlı ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu.

Yıl sonunda tamamlanması hedeflenen Kent Orman Projesi kapsamında dün Diyarbakır'da Talaytepe-Mastfroştepe arasında kalan 1 milyon 230 bin metrekarelik alanda fidan dikme etkinliği düzenlendi. Etkinliğe HDP Diyarbakır milletvekilleri Çağlar Demirel, Ziya Pir ile Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Ancak dikim öncesi alana gelen bir grup, ellerindeki taş ve sopalarla ağaç dikenlere saldırıp silahlarıyla da rastgele ateş açtı. Saldırıda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, atılan bir taşın başına isabet etmesi sonucu yaralandı. Saldırganların çevredeki tarlaları ateşe vermesi sonucunda çıkan yangın ise, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

400 FİDAN DİKİLDİ

Ortalığın sakinleşmesinin ardından fidanın dikimine başlanırken, ilk fidana ‘Diren‘ adı verildi. Sembolik dikim sonrası, 400 fidanın dikimi ve çevre düzenlemesi için belediye iş makineleri ve Kent Orman Projesi doğrultusunda alanda çalışma başlatıldı.

'ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK'

Eş Başkan Gültan Kışanak, bazı grupların kendine çıkar sağlamak için olay çıkarmaya çalıştığını belirterek, “Bu çalışmamız büyük bir kararlılıkla devam edecek. Ve biz bu Kent Ormanı’nı Amed halkına, çocuklarımıza armağan edeceğiz. Hiç kimsenin bireysel çıkarları, menfaatleri hatta çetevari yaklaşımları buna engel olamayacak” dedi.

Kaynak: BirGün

    :

    :

    :

    :

    "İlk fidanın adı 'diren'" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete