​Marmara’da yağmur alarmı!

Edirne su taşkınları ile boğuşurken İstanbul'da yağışların akşam saatlerinde etkisini azaltacağı duyuruldu.
Marmara bölgesi birkaç gündür şiddetli lodosun etkisi altına girdi. Lodosla birlikte gelen yağmur hayatı adeta felç etti. İstanbul’da gece başlayan kuvvetli yağış sabah saatlerinde etkisini artırdı. Meteoroloji İstanbul için açıklama yaptı. Yağışların akşam saatlerinde etkisini yitireceği bildirildi. Edirne ve Tekirdağ’da ise su taşkınları yaşanıyor.

İşte il il meteoroloji alarmı

İSTANBUL İÇİN AKŞAM MÜJDESİ

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kuvvetli yağış akşam saatlerinde hafifleyecek, iki gündür etkili olan lodos ise bugün etkisini kaybedecek.

Gece başlayan kuvvetli yağış gün boyu etkili olacak, yarın ve çarşamba günü Marmara Bölgesi’nde hafifleyerek devam edecek.

Sıcaklıkların bugün 10-14, yarın ise 12-13 derece olması bekleniyor.

EDİRNE, KIRKLARELİ, TEKİRDAĞ TEYAKKUZDA

Trakya bölgesindeki alarm durumu ise sürüyor. Nehir sularının debisinde rekor artış bekleniyor. Köprüler trafiğe kapatıldı, gümrükten girişler bile durduruldu. Vatandaşların mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları istendi.

TUNCA NEHRİ TAŞTI EDİRNE SARAYİÇİ SU ALTINDA KALDI

Kuvvetli yağışların etkisiyle Tunca nehri taşarken Edirne kent merkezi sular altında kaldı.

BURSA LODOSUN YARALARINI SARIYOR

Bursa’da dün etkili olan lodos, şiddetini az da olsa kaybetmesine rağmen etkisini sürdürüyor. Kentte belediye ve valilik ekipleri alarma geçmiş durumda.

    :

    :

    :

    :

    "​Marmara’da yağmur alarmı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ