İşçi statüsündeki bürokratlara 7 ile 33 Bin Lira arası maaş

Borsa'da görev yapan "işçi statüsündeki" bürokratlara 7 ile 33 bin lira arasında maaş ödeniyor. Kira yardımı hizmet tazminatı adıyla ayda 9 bin lira ek ödeme yapılıyor.
Sayıştay'ın hazırladığı rapora göre AKP hükümetinin, bazı bürokratlara ödediği ücretler oldukça yüksek miktarları buluyor. Bu kurumların başında ise Borsa İstanbul geliyor.

'İŞÇİ' STATÜSÜNDE BÜROKRAT

Borsa İstanbul'da görev yapan tüm bürokratlar "işçi statüsünde" yer alırken, aldıkları ücretler ise 2012 yılı rakamları ile 7 bin ile 33 bin lira arasında değişiyor. Aynı bürokratlara astronomik maaşların dışında asgari ücretin yaklaşık 9 katı kira yardımı ödendiği belirlendi.

SAYIŞTAY RAPOR HAZIRLADI

Borsa İstanbul Başkanlığı'ndaki ücretlerle ilgili tespitleri Sayıştay Başkanlığı yaptı. Sayıştay raporlarında, eski adıyla İMKB'de bürokratların işçi statüsünde kamu ücret dengesinin çok üstünde ücret almaları eleştirildi.

DUDAK UÇUKLATAN MAAŞLAR

Sayıştay'ın raporunda işçi statüsünde çalışan borsa başkanının maaşının 33 bin lira olduğu, yine kurumda işçi statüsünde çalışan uzmanlara 7 bin lira, başkan yardımcılarına 20 bin, danışmanlara 15 bin, müdürlere 13 bin lira maaş ödemesi yapıldığı vurgulandı.

MAAŞTAN BAŞKA ÖDEMELERDE VAR

Raporda ayrıca bu söz konusu "işçi" statüsünde çalışan bürokratlara kira yardımı hizmet tazminatı adıyla ayda 9 bin 400 lira ödeme yapıldığı belirtildi.

BAŞKANIN MAAŞI 90 BİN LİRAYA ULAŞIYOR

Borsa İstanbul'un eski başkanı İbrahim Turhan, 7 Haziran seçimlerinde AKP'den milletvekili adayı olmak için istifa etmişti. Borsa İstanbul başkanları aynı zamanda Takasbank'ın da yönetiminde görev yapıyorlar. Bu sebeple ek ödemelerle birlikte şu anda aylık ortalama olarak ücretler 90 bin lira düzeyinde bulunuyor.

Kaynak: Sayıştay Raporu - T24

    :

    :

    :

    :

    "İşçi statüsündeki bürokratlara 7 ile 33 Bin Lira arası maaş" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇALIŞMA HAYATI HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete