Lenovo Hindistan'da akıllı telefon üretecek

Dünyanın en büyük PC üreticisi Lenovo, Hindistan'da akıllı telefon üretim ünitesi kuruyor.
Lenovo Group Ltd, Salı günü Hindistan'da bir akıllı telefon montaj ünitesi kurulacağını açıkladı. Şirket, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin ülkeyi bir üretim gücü haline getirmek için başlattığı kampanyaya bugüne kadar yanıt veren en büyük Çinli şirket oldu.

Açıklamaya göre, daha önce Flextronics adıyla bilinen Flex ile ortaklık yapacak olan Lenovo, Hindistan'ın güneyindeki Chennai kentinde yeni bir montaj hattı kuracak. Yıllık 6 milyon akıllı telefon üretme kapasitesine sahip tesiste bin 500 kişinin istihdam edilecek.

Lenovo ayrıca MotoE modelinin üretimine başlandığını bildirildi.

FIRSATI KAÇIRMADILAR

Dünyanın üçüncü büyük akıllı telefon pazarından en büyük dilimi almanın yanı sıra Çin'deki ücret enflasyonundan kaçmak isteyen Çinli telefon üreticileri, Başbakan Modi'nin "Hindistan'da Yap" kampanyasının sunduğu fırsatları kaçırmıyor.

Çin'in bir diğer büyük üreticisi Xiaomi de bu ay Hindistan'da bir montaj hattı kurmak için Apple'ın da iş ortağı olan Tayvan merkezli teknoloji devi Foxconn ile güçlerini birleştirdiğini açıklamıştı.

Reuters'de yer alan habere göre Foxconn da Maharashtra eyaletinde 5 milyar dolar yatırım yapacağını bildirdi. Henüz bir açıklama yapılmasa da yerel bir yetkili Reuters'e şirketin bu tesiste iPhone üretebileceğini söyledi.

Altyapı ve tedarikçi eksikliği nedeniyle dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon pazarı Hindistan'da telefon şirketleri cihazları Çin ve Tayvan'dan ithal etmek zorunda kalıyor.

HİNDİSTAN'DA İLK BEŞTE

Google'dan Motorola cep telefonu bölümünü 2,9 milyar dolara satın alan dünyanın en büyük kişisel bilgisayar üreticisi Lenovo'nun son çeyrekteki net karı özellikle bu satın alma nedeniyle yarılanmıştı.

IDC rakamlarına göre Lenovo, Hindistan'da ilk beş akıllı telefon üreticisi arasında yer alan tek  Çin merkezli bir şirket. Firma, Lenovo ve Motorola markaları ile  pazarın yüzde 6'sına sahip. Hindistan'a yapılan akıllı telefon sevkıyatı yüzde 44 artarak 26,5 milyona yükseldi.

    :

    :

    :

    :

    "Lenovo Hindistan'da akıllı telefon üretecek" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete