Taşeron işçilerden "Duran adam" eylemi

Mersin'de bir gurup işçi, hükümetin taşeron işçiye kadro verirken büro, güvenlik, temizlik gibi iş kollarını kadro dışı tuttuğunu savunarak tepkilerini göstermek için 'Duran adam' eylemi yaptı.
DİSK Genel-İş Mersin Şubesi'nin Form Alışveriş Merkezi önünde kurduğu imza standına katılarak destek veren ve aralarında üniversite mezunlarının da olduğu işçiler, ayrımsız şartsız tüm taşeron işçilerin kadroya alınmasını istedi. 'Söz verdiniz tüm taşeron kadro istiyor' yazılı yelekler giyen işçiler, 'İnsanca yaşamak için taşerona kadro', 'Eşit işe eşit ücret', 'Susma haykır taşerona kadro' sloganları attı.

İşçilerden bazıları daha sonra, Gezi Parkı eylemlerinde Erdem Gündüz'ün Taksim'de hareketsiz olarak beklemesiyle ortaya çıkan 'Duran adam' eylemini yaptı.

Eylemde işçiler alanda yaklaşık 10 dakika hareketsiz olarak bekledi. 

Daha sonra grup adına bir açıklama yapan Mersin Kamu Taşeron İşçileri Platform Sözcüsü Adil Muhtaroğlu, çocuklarının geleceği için kadro istediklerini belirterek şunları söyledi:

"Bizler kamuda çalışan taşeron işçileriyiz. Hükümetin söz vermiş olduğu kadrodan taşeron işçiler olarak bizler de faydalanmak istiyoruz. Temizlik, güvenlik, büro gibi iş kollarının kadro dışı tutulmasına karşıyız. İstiyoruz ki eşitlik, adalet, hukuk hepimiz için geçerli olsun. Ak Parti'ye oy vermiş insanlar olarak bizler için de düzenleme yapılmasını istiyoruz. Nasıl bir camide imam asıl, müezzin yardımcıysa ikisi de o camide kadrolu çalışıyorsa bizler de yardımcı olarak değil kamu kurumunda kadrolu olarak çalışmak istiyoruz. Bu nedenle tepkimizi duran adam olarak göstermeye çalıştık. Biz adilce bir yaşam için çocuklarımızın geleceği için kadro istiyoruz."

İşçiler ise kamuda ezilmek, ötekileştirilmek istemediklerini belirterek "Kadro istiyoruz" dedi.

Kaynak: CnnTürk

    :

    :

    :

    :

    "Taşeron işçilerden "Duran adam" eylemi" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete