Ersoy Dede'den itiraflar: İflah olmaz yandaşım, ben bir Erdoğanistim

Gazeteci Ersoy Dede, "Ben bir Erdoğanistim. Tayyip Erdoğan benim kırmızı çizgimdir" dedi.
Yandaş Kanal 24’ün ekran yüzlerinden gazeteci Ersoy Dede Medyaradar’dan Alev Gürsoy Cimin’e konuştu.

Röportajdan bazı bölümler şöyle: 

“İFLAH OLMAZ BİR YANDAŞIM”

Bugün siyasetten çok biraz sizi tanımak istiyorum ve medya konuşmak istiyorum. Bundan birkaç yıl öncesine gidersek Ersoy Dede deyince akla merkez medyadan bir isim gelirdi. Şimdilerde ise iktidara çok yakın bir isim geliyor, yani yandaş olarak nitelendiriliyorsunuz. Kimdir Ersoy Dede?
Evet, ben yandaşım hem de iflah olmaz bir yandaşım.

“KIRMIZI ÇİZGİM ERDOĞAN, O BENİM BABAM GİBİ”

Bu yandaş ifadesi sizi rahatsız etmiyor mu?
Hayır, etmiyor bilakis gurur duyuyorum. Ben bir Erdoğanistim. Bunu da ilk kez söylemiyorum. Tayyip Erdoğan benim kırmızı çizgimdir, Erdoğan’ı ben herkesin gördüğü gibi ya da herkesin baktığı gibi değil, çok daha farklı görüyorum. Tayyip Erdoğan’ı ben babam gibi görüyorum.

“ERDOĞAN’A HAYRANIM, ERDOĞANİSTİM ÇÜNKÜ…”

Neden babanız gibi görüyorsunuz, bu bağlılık niye?
Tayyip Erdoğan’ın bende algısı bu yani. Ben onu babam gibi hatta daha ileri görüyorum. Bağlılığım millete olan bağlılığım, çünkü o da bu milletine gönülden bağlı. O milleti ile çok farklı bir bağ kurdu ve bu noktada ben kendisine inanılmaz bir hayranlık duyuyorum. Özgürlüklerin önünü açtı, milletin itibarını yükseltti. Bir Türk olarak dünyada başımızı havaya kaldıran o özgüveni sağladı bize. Ben 40 yaşındayım ve Erdoğan öncesi Türkiye’yi de biliyorum.

“CUMHURİYET’İN O MANŞETİ AFFI OLMAYAN BÜYÜK BİR SUÇ”

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül tutuklandı. Bu tutuklamalar basın özgürlüğüne vurulan bir darbe midir yoksa olması gereken bu muydu? Siz ne düşünüyorsunuz?
Soruyu ‘basın özgürlüğüne darbe’ diye sorarsan elbette yanıtta beni sınırlamış oluyorsun. Bak şimdi Can Dündar çok önemli bir belgeselci, Portre yazarı… Yıllarca konuşulan önemli dosyalara imza atmış biri. İşin bu kısmından bakacak olursak evet artık Can Dündar, hürriyetinden yoksun olduğu için öyle dosyalar yapacak imkâna sahip olmadığı için büyük kayıp. Buna diyecek bir şeyim yok. Ayrıca yargılamanın süratli, tutuklamanın tedbir amaçlı ve esas olanın tutuksuz yargılama olduğunu savunan biri olarak Can Dündar’ın tutuklanmasını savunacak değilim.

Ama şu kadarını söyleyeyim, Cumhuriyet’in o manşeti suçtur. Hem de affı olmayan büyük bir suç ve her kademesinde rolü olan herkesin de yargılanmasını gerektirecek türde bir suç. O tırları durdurandan, o devlet görevlilerini karşı karşıya getiren her kimse ona kadar. Düşünebiliyor musun diz çökmüş bir devlet görevlimiz karşısında silahını alnına dayamış bir başka devlet görevlimiz var. Aynı devletin iki görevlisi. İkisi de sorsan bu vatan uğruna can vereceğini söyleyecek iki asker. Ama biri, diğerinin alnına silah dayamış.

Böyle bir ihaneti tarih yazmadı. Ve sen şimdi bu ihanete ortak oluyorsun. Gazeteni zaten bu adamların emrine tahsis etmişsin. “Erdoğan 1 Numara” diye başlık atıyorsun. Kimin ağzından? Bugün kaçak durumda olan tescilli bir örgüt üyesinin ağzından. Bütün bağlantılar ortada yani. Bu haberi ‘basın hürriyeti’ diye satma şansın yok. Erdem Gül’e çok üzüldüm. Hem 24 TV’de ekrandan söyledim hem de aynı gün yazı yazdım uzun uzun. Kurunun yanında yanan yaş gibi Erdem Gül. Ve sanıyorum o da ilk itirazda serbest bırakılır zaten.

    :

    :

    :

    :

    "Ersoy Dede'den itiraflar: İflah olmaz yandaşım, ben bir Erdoğanistim" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete