Görme engellilere akıllı yelek

Dünya üzerinde görme özürlülerin yardımsız yürümelerini sağlamak için lazer, ultrason ve kızılötesi gibi bir çok teknoloji denendi.
Hebron Politeknik Üniversitesi’nden Filistinli öğrenciler “Görme engelliler için Akıllı Yardım Sistemi (SASB) adını verdikleri bir teknoloji geliştirdi. Yeni bir zemin sensörü kullanarak engelleri tespit eden bu akıllı yelek titreşim ve ses komutlarıyla kullanıcıyı bilgilendirerek sorunsuz yürümeyi sağlıyor. 

Görme özürlü Eyub el Sarsur yelekten memnun kaldığını ifade ediyor: “Bu yelek her gün kullandığımız ağma bastonuna bir alternatif olabilir. Yelek engelin sağınızda mı solunuzda mı yoksa önünüzde mi olduğunu söylüyor.

SES KOMUTLARI

Bu gerçekten çok harika.” Yeleği giyenler ses komutlarını sisteme bağlanan kulaklıklar vasıtasıyla sadece kendileri için alabilir. Sistem ayrıca pil seviyesi azaldığında sesli olarak uyarı veriyor. Böylece pil tamamen tükenmeden değiştirilebiliyor. 

FİNANSAL DESTEK ÇAĞRISI
 

Hebron Politeknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Remzi el Kavasım proje gelişimi için finansal destek çağrısı yaptı:

“Öğrenciler bu projenin tasarımını ve yürütmesini kendi sınırlı kaynakları ile başardı. Projenin daha fazla maddi ve manevi desteğe ihtiyacı var. Kurumlar ve potansiyel gençlik sponsorları tarafından kucaklanması gereken bir proje bu.”
Filistinli öğrencilere göre projenin en önemli amacı, görme özürlülerin toplum hayatına daha iyi uyum sağlamalarına yardımcı olup hayatlarını kolaylaştırma. 

    :

    :

    :

    :

    "Görme engellilere akıllı yelek" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ