Meteoroloji'den toz uyarısı!

Meteoroloji, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı uyarısında bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Samsun, Amasya, Çorum, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Denizli, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul ve Ankara çevreleri ile Eskişehir'in kuzeydoğu, Karaman'ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Gece saatlerine kadar Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor.

Yurt genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda güney ve güneydoğu, zamanla Mersin çevrelerinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışların; akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Denizli, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul ve Ankara çevreleri ile Eskişehir'in kuzeydoğu, Karaman'ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğini belirtirken, yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "Meteoroloji'den toz uyarısı!" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ