Çağlayan'da operasyon sona erdi! Savcı hastaneye kaldırıldı

Çağlayan Adliyesi'nde operasyon sona erdi.
DHKC'liler tarafından rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz için Çağlayan Adliyesi'ndeki yoğun bekleyiş sona erdi.

Rehin savcının bulunduğu kattan çatışma sesleri geldi.

 Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Selim Kiraz’ın rehin tutulma olayında operasyon düğmesine basıldı. İlk olarak saat 20.25′te adliyenin altıncı katından patlama sesi geldiği iddia edildi. Bağırışma seslerinin de duyulan adliyede daha sonra yaklaşık 30 el silah sesi duyuldu. ‘Teslim ol’ seslerinin adliye dışına kadar taştığı olayda saat 20.35 sıralarında ikinci bir patlama daha duyuldu. O patlamanın ardından sağlık ekipleri yukarı çıktı.

SAVCI KİRAZ AĞIR YARALI

Öte yandan Savcı Mehmet Kiraz'ın vurulduğu iddiası ortaya atıldı. Halkın Sesi Tv'nin Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın vurulduğunu duyurdu.



Sağlık ekipleri adliyenin A kapısından sedye ile savcı Kiraz'ı çıkarttı. Kiraz'ın ağır yaralı ve baygın durumda hastaneye kaldırılığı gelen bilgiler arasında. 





2 EYLEMCİ ÖLDÜRÜLDÜ

Halkın Sesi TV, sosyal medya hesaplarından savcının vurulduğunu iddia etti. Aynı hesaptan ayrıca "3 arkadaşımız vuruldu şu anda yaralılar durumları ciddi." diye yazıldı. Ancak gelen bilgilere göre operasyon sırasında iki eylemcinin ölü ele geçirildiği belirtildi.



OPERASYON SONRASI İLK AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, adliyedeki savcı rehin alma olayıyla ilgili açıklama yaptı.

Selami Altınok'un açıklamalarından satır başları:

"6 saat boyunca görüşme yapıldı. Başsavcımız Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı ameliyata alındı. 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. "

"SAVCI AMELİYATA ALINDI"

İstanbul Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı da Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılıp ameliyata alındığını söyledi. 

Başsavcı Vekili, "İletişim kanalları sürekli açık tutuldu, eylemin sonlandırılması istendi. Fakat iletişim devam etmekteyken savcımızın odasından silah seslerinin gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz müdahalede bulundu"  diye konuştu.

Orhan Kapıcı "Adalet camiası olarak gerekli sonuçlar çıkartılacaktır. Hukuk sınırları içerisinde kalmak kaydıyla, terörle mücadele devletimizin tüm birimleri tarafından devam edecektir." diye ekledi.
 

    :

    :

    :

    :

    "Çağlayan'da operasyon sona erdi! Savcı hastaneye kaldırıldı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ