Bu yerlerde okullara yine kar tatili!

Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde 5 Ocak'ta da eğitime ara verildi.
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 Ocak’ta da eğitime ara verilen şehirler ve ilçeler…

Zonguldak’ta okullara yönelik kar tatili bir gün daha uzatıldı

Kar tatiliyle ilgili kararını twitter adresinden duyuran Zonguldak Valisi Ali Kaban, “Yağan yoğun kar nedeniyle özellikle merkezlerde ara sokaklarda, ulaşımın güçlükle sağlandığı görüldüğünden merkez ilçe, merkeze bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerimizde bugün tüm okullarda eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamileler de idari izinlidir.” ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş’ta eğitime 1 günlük kar tatili

Kahramanmaraş Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada merkez Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda okulların olumsuz hava şartları nedeniyle 1 gün tatil edildiği duyuruldu.

Sarıveliler’de eğitime kar engeli

Sarıveliler İlçesi’nde yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Sarıveliler ilçe merkezi ve köylerde bugün eğitime 1 günlüğüne ara verildiğini açıkladı.

Elazığ’da okullar kar yağışı sebebiyle tatil edildi

Yazılı açıklama yapan Vali Zorluoğlu, “Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilerin değerlendirilmesi neticesinde; kar yağışının devam edeceği, buna bağlı olarak buzlanma ve don olayının artacağı beklendiğinden, 05 Ocak 2016 Salı günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir.” dedi.  Öte yandan Elazığ il ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanları da bugün idari izinli sayılacak.

Bitlis’te okullara kar tatili

Bitlis Valililği, bugün için tatil olan okulların bugün de 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Kar kalınlığını yaklaşık 1.5 metre olduğu Bitlis’te kar yağışının devam etmesi nediyle merkez ve bağlı köylerinde ilk ve orta dereceli okullar bugün için tatil edildiği belirtildi.

Kastamonu’da eğitime kar tatili

Kastamonu Valiliği ise Bozkurt, İnebolu, Çatalzeytin ve Cide ilçelerinde pazartesi ve salı olmak üzere 2 gün tatil edildiğini açıkladı.

Tunceli’de taşımalı eğitime kar tatili

Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, il merkezinde taşımalı eğitim gören ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitimin göremeyecekleri belirtildi.

Tunceli Valiliği, il merkezi ile Çemişgezek İlçesi’nde okulların bugün tatil olduğunu açıkladı. Açıklamada, “İlimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle Tunceli il merkezi ve Çemişgezek ilçesindeki bütün okullar bir gün tatil edilmiştir. Ayrıca Pertek, Ovacık ve Nazimiye ile Hozat ilçelerinde taşımalı eğitimle okullara giden öğrenciler de bir gün izinli sayılacak” denildi.

Diyarbakır’da okullar bugün tatil

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde kar yağışının devam edeceği ve yoğunlaşarak artacağı belirtildiğinden, ulaşım esnasında herhangi bir problem yaşanmaması ve buzlanma riski nedeniyle 05.01.2016 tarihinde, ilimiz Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçe sınırları dahilinde bulunan (resmi-özel) tüm eğitim ve öğretim kurumlarında eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir” denildi.

Gaziantep’te eğitime 1 günlük kar tatili

Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda okulların olumsuz hava şartları nedeniyle 1 gün tatil edildiği duyurularak, kamu görevlisi malul, engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Gaziantep’in islahiye İlçesinde, kar yağışı nedeniyle okullar salı günü 1 günlük tatil edildi. Kaymakamlığının aldığı karar doğrultusunda camilerden yapılan anonslarla ilçede bugün ilk ve orta dereceli okulların kar nedeniyle tatil edildiği duyuruldu

Ordu’nun Akkuş İlçesi’nde okullara kar tatili

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava Ordu’nun Akkuş ilçesinde de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Akkuş Belediyesi ekiplerinin karla mücadele çalışmamaları aralıksız devam ederken yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bugün tatil edildi. Olumsuz hava şartlarıyla mücadelelerinin devam ettiğini söyleyen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Karın yağmaya başladığı günden itibaren tüm ekiplerimizle sahadayız. İlçemizde kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. Bugün yağışıyla birlikte tipide etkili oldu. Açtığımız yollar yeniden kapansa da şu ana kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gece-gündüz demeden çaba gösteriyoruz. Karla mücadele de Büyükşehir Belediyemizin ve ekiplerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Batman’da okullara kar tatili

Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, ilimizde 05.01.2016 tarihinde beklenen yoğun kar yağışı ve yaşanabilecek don olayları sebebiyle herhangi bir olumsuzluk veya mağduriyetle karşılaşılmaması için ilk ve orta dereceli resmi ve özel eğitim kurumlarında; merkez ve ilçelerimizde 05.01.2016 tarihinde (1) gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamile personellerimiz de 05.01.2016 tarihinde idari izinli sayılacaktır” denildi.

Midyat’ta da tatil

Mardin’in bugün okulların tatil edildiği Midyat İlçesi’nde bugün de eğitime ara verildi. Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, yaptığı açıklamada, “Kötü hava şartları nedeniyle ilçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun 04.01.2016 tarih ve 29 sayılı kararı ile Midyat’ın tüm köy ve merkez okulları 05-01-2016 salı günü tatil edilmesine karar verilmiştir” dedi.

Nevşehir’de eğitime kar engeli

Nevşehir İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelinde Nevşehir merkez başta olmak üzere merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde bugün eğitime bir gün ara verildi. Avanos, Ürgüp, Gülşehir, Derinkuyu, Kozaklı, Hacıbektaş ve Acıgöl ilçelerinde yarın eğitime 1 gün ara verildi.

Kahramanmaraş’ta eğitime 1 günlük kar tatili

Kahramanmaraş Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada merkez Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda okulların olumsuz hava şartları nedeniyle 1 gün tatil edildiği duyuruldu.

Bingöl’de eğitime 1 gün ara verildi

Kar yağışının sürdüğü Bingöl merkez ve merkese bağlı köy ile beldelerde, bugün eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Konu ile ilgili Bingöl Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı sebebiyle 05 Aralık 2016 tarihinde Bingöl Merkez ve Merkeze bağlı köy ve beldelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, eğitim-öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.Öte yandan Meteoroloji İl Müdürlüğü’nün ölçümlerine göre, kar kalınlığı kent merkezinde 23, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştığı belirtildi. Kent merkezinde belediye ekipleri kar temizleme çalışmaları devam ederken, özel idareye bağlı ekiplerin kapanan köy yollarındaki çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Hakkari ve Çatak’ta okullara kar tatili

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde okulların bugün bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Öte yandan Van’ın Çatak İlçesi’nde de yolların kardan dolayı kapalı olması nedeniyle okullar bugün 2 gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

Kilis’te okullara 1 günlük kar tatili

Kilis Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarının bugün 1 gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

Mut’ta eğitime kar engeli

Mut Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı Dağpazarı, Yalnızcabağ, Diştaş, Işıklar ve Göksu mahallelerinde taşımalı eğitim yapılan 5 okulun bugün (Salı) bir günlüğüne tatil edildiği belirtildi.

Erzincan ve Ağrı’da okullar tatil

Erzincan’ın Kemah ve İliç ilçelerinde genel olarak Refahiye ve Kemaliye ilçelerinde sadece taşımalı eğitim, Ağrı’da ise Patnos ve Eleşkirt İlçeleri hariç, il merkezi ve diğer ilçelerdeki bütün okullar 05 Ocak 2016 Salı günü (1) bir gün süre ile tatil edildi.

Malatya’da eğitime kar tatili

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, kar yağışı nedeniyle okulların bugün için tatil edildiğini açıkladı. Vali Süleyman Kamçı açıklamasında, “Yoğun Kar yağışı nedeni ile İl Merkezi (Battalgazi-Yeşilyurt) ve tüm İlçelerde İlkokul, Ortaokul ve Liselerde 05 Ocak 2016 Salı günü öğretime bir gün ara verilmiş olup Engelli Kamu Personeli ile Hamile Personel bu tarihte bir gün idari izinlidir” dedi.

Şırnak’ta eğitime kar engelli

Şırnak Valiliği tarafından akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, “İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında 05.01.2016 tarihinde (Salı günü) eğitime bir (1) gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de (Salı günü) idari izinli sayılacaktır” denildi.

Şanlıurfa’da okullara kar tatili

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, sosyal medya hesabından yaptığından açıklamada merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerindeki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarının kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildiğini duyurarak, “Çocuklar karar aldık. Yarın merkez ilçelerimiz Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü’de kar sebebiyle eğitime bir gün ara veriyoruz” tweetini attı.

Adıyaman’da eğitime 1 günlük kar tatili

Adıyaman Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada il genelindeki ilk ve orta dereceli okulların olumsuz hava şartları nedeniyle 1 gün tatil edildiği duyuruldu.

Karaman: Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde eğitime 5 Ocak Salı ara verildi.

Trabzon: Trabzon Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle Araklı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of ve Sürmene ilçelerindeki tüm okulların 5 Ocak Salı tatil edildiği belirtildi.

Tokat: Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Tokat’ın ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğu belirtildi.

Samsun: Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün Samsun’un Alaçam, Yakakent ilçelerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği, Tekkeköy ilçesinde ise taşımalı eğitim gören öğrencilerin 5 Ocak 2015 tarihinde idari izinli sayılacağı bildirildi.

Çankırı: Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde de bugün için eğitime ara verildi. İlçede etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bugün ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime ara verildiği öğrenildi.

Rize: Rize Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları ve kar sebebiyle, bugün Derepazarı, İyidere ,Kalkandere, Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde eğitime ara verildiği anlatıldı.

Mersin: Mersin’in Gülnar ilçesindeki ve Mut’ta da bazı mahallerdeki okullarda eğitime bugün ara verildi.
Gümüşhane:Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu il merkezi ve ilçelerde yaşanan aşırı soğuklara bağlı olarak buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa ve mağduriyete sebep olmamak için eğitim öğretime bugün bir gün süreyle ara verilmesinin uygun görüldüğü
bildirildi.

Hakkari: Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, merkez ve bağlı köylerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi.

Sivas: Sivas’ın Divriği, Gemerek, Yıldızeli, Altınyayla ve Şarkışla ilçelerinde 1, Hafik ve Zara ilçesinde 2 gün eğitime ara
verildi. Aynı günlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler ile engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

Kilis: Kilis’te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada il genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 5 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.

Kaynak:  AJANSLAR
 

    :

    :

    :

    :

    "Bu yerlerde okullara yine kar tatili!" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete