Aziz Yıldırım 'sıfır' çekti

Başkan Aziz Yıldırım büyük heyecana ev sahipliği yapacak Şükrü Saracoğlu Stadı yerine derbiyi TV başında izleyecek.
Aziz Yıldırım, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) dün akşam gelen haberle sarsıldı. Yaptığı sert açıklamalar nedeniyle sık sık cezalandırılan sarı-lacivertli kulübün 1 numarası, bir kez aynı faturayla karşı karşıya kaldı. Ancak son 'hak mahrumiyeti' cezasının farklı bir boyutu var.

Fenerbahçe hukukçuları tarafından Tahkim Kurulu'na yapılacak olası itiraz başvurusunun kabul görmemesi halinde Aziz Yıldırım, bir Galatasaray derbisini daha kaçıracak. Böylece Fenerbahçe Başkanı, bu sezon ezeli rakiple oynanacak üçüncü maçta da tribünde yer alamayacak.

AZİZ YILDIRIM CEZALI BAŞLADI

Fenerbahçe ile Galatasaray, yeni sezon öncesi TFF Süper Kupa'da kozlarını paylaştı. Dev maç, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailesine yardım amacıyla Manisa'da oynandı. İlginçtir, iki kulübün başkanı da statta yoktu. Dönemin Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın yanı sıra Yıldırım, 2013-2014’ten bu sezona da sarkan 60 günlük hak mahrumiyeti (cezası dolmadan protokol tribünde oturduğu için) sebebiyle stada giremedi.

Ezeli rakipler arasındaki ikinci randevuda da söz konusu tablo değişmedi. Ligin ilk yarısında TT Arena'da 2-1 sonuçlanan derbide; Fenerbahçe Başkanı'nın cezası sürerken, Aysal da bu kervana katıldı. Hakem Cüneyt Çakır için 'şaibeli' diyen Galatasaray Başkanı, 30 gün ceza aldığı için bir kez daha tribüne çıkamadı. Böylece Aysal, başkanlık görevindeki son lig müsabakasını TV'den izlemek zorunda kaldı.

DERBİ ÖNCESİ BİR ŞOK DAHA

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Kadıköy'de 2-1 kaybedilen Akhisar Belediyespor maçının hakemi Özgür Yankaya'yı hedef alan açıklamaları nedeniyle (sportmenliğe aykırı açıklama) PFDK'dan 60 gün hak mahrumiyeti ve 40 bin TL para cezası aldı.

Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli camianın Akhisar oyuncusuna kırmızı kart vermediği gerekçesiyle hedef tahtasına koyduğu Yankaya için "Bir daha bizim maça gelemez, gelirse de o stattan çıkamaz" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler Fenerbahçe Başkanı'na pahalıya patladı ve 60 günlük fatura ile Galatasaray maçında tribünde olma şansını kaybetti.

DUYGUN YARSUVAT STATTA İZLEYECEK Mİ?

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki derbide tribünde olacağını açıklamıştı. Öyle ki Yarsuvat, "Hepsi vatan toprağı. Kadıköy'e de giderim, Irak'a da giderim, Şam'a da giderim. Kadıköy niye güvenli olmasın" sözleriyle dikkati çekmişti.

Ancak Yarsuvat dün rahatsızlandı ve 24 saat müşahade altında tutulacağı duyuruldu. Yarsuvat bir sağlık sorunu olmaması durumunda Kadıköy’e gidecek. Eğer Yarsuvat stada giderse Sarı-lacivertli kulübün 1 numarası Yıldırım ise aldığı ceza sebebiyle onu karşılayamayacak.

10 YILDA 907 GÜN HAK MAHRUMİYETİ

Fenerbahçe Kulübü'nde 15 Şubat 1998 tarihinde yapılan kongrede, rakibi Vefa Küçük'ten bir oy fazla alarak başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım'ın, son 10 yılda toplam 907 gün hak mahrumiyeti ve 365 bin TL para cezası alması dikkati çekti. 'Dört büyükler' arasında söz konusu dönemde başkanlık düzeyinde en çok hak mahrumiyeti cezasını da Fenerbahçe aldı. Sarı-lacivertli kulübü Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş takip etti.

    :

    :

    :

    :

    "Aziz Yıldırım 'sıfır' çekti" hakkında Tweetler

    DİĞER SPOR HABERLERİ