Tanrıkulu Avcı'ya sordu

“Bakanlığınızda makam araçları kullanımının yerine bisiklet kullanılması yönünde yürütülen bir çalışma var mıdır? Varsa, ne zaman uygulamaya geçilecektir?”
İşte Tanrıkulu'nun o soru önergesi...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın “Okullarda çocuklarımız bunları sırayla ortaklaşa kullanacaklar. İnşallah sayıları zaman içerisinde daha da arttıracağız. Bütün okullarda çocuklarımızın bu imkandan yararlanmaları için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Çocuklarımıza hayırlı olsun.“ konuşmasının ardından, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 5, 6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan ve "bisiklet modülü" dersini uygulayan okullara 197 bisiklet, yerleşke içerisinde kullanmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi yetkililerine de 200 bisiklet teslim edildiği haberleri basına yansımıştır.

Bu bağlamda;

Okullara bisiklet alımı hangi firmadan yapılmıştır?

Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı birimlerinin son 5 yıl içinde bisiklet ile ilgili yapmış olduğu ihale var mıdır? Varsa bu ihaleler nelerdir?

Son 5 yılda yıllara göre bu ihaleleri kazanan firmalar hangileridir ve ihale bedeli nedir?

Bakanlığınızda makam araçları kullanımının yerine bisiklet kullanılması yönünde yürütülen bir çalışma var mıdır? Varsa, ne zaman uygulamaya geçilecektir? Sizin öncülüğünüzde Bakanlığınızdaki Bürokratlar da makam araçlar yerine bisiklet kullanacak mıdır?

"Bisiklet modülü" dersini uygulayan okullara 197 bisikletin teslimi neden daha önce yapılmamıştır? Bu 197 bisikletin seçimlerden önce teslim edilmesi seçimlere yönelik bir çalışma değil midir?

KARSIGAZETE.COM
 

    :

    :

    :

    :

    "Tanrıkulu Avcı'ya sordu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete