​Saray’dan flaş Suriye açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, IŞİD ve olası Suriye operasyonu ile ilgili bir açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bir basın toplantısı düzenledi. Kalın toplantıda Suriye ve sınır ötesi harekat ile ilgili soruları yanıtladı. İbrahim Kalın, Suriye’de bulunan IŞİD’ın bölgeden çıkartılmasının çevre ülkeler için çok önemli olduğunu açıkladı.

IŞİD KULLANILIYOR

Kalın açıklamasında önemli bir iddiada da bulundu. İŞİD’in Suriye devleti tarafından da kullanıldığını iddia eden Kalın, “Suriye, DAEŞ’i, Suriye muhalefeti ve Suriye ordusu için kullanmaktadır” dedi. İşte İbrahim Kalın açıklamalarından satırbaşları…

ESAD'I HEDEF ALDI

Bu terör örgütünün mutlaka ortadan kaldırılması, şüphesiz bölge ülkeleri, istikrarı için büyük önem arz ediyor. Esed rejimi var olmaya devam ettiği sürece, DAEŞ gibi terör örgütleri Suriye’de kendilerine yer bulmaya devam edecekler. Bir takım kirli ilişkilerin de ortaya çıkmaya başladığını görüyoruz.

Suriye, DAEŞ’i, Suriye muhalefeti ve Suriye ordusu için kullanmaktadır. Bunun bir çok örneğini geçtiğimiz aylar içinde gördük. DAEŞ ile mücadele adı altında, Suriye’nin kuzeyinde fiili durumlar yaratılması, demografik dengeyle oynanması konusundaki hadiseleri de kabul etmemiz mümkün değil.

Bizim baştan beri söylediğimiz güvenli bölge oluşturulması tavrımız da aynen devam etmektedir. Son günlerde yaşanan hadiseler de bu konudaki tutumumuzun ne kadar haklı olduğunu ortaya koymaktadır. Bu konuyu uluslararası kurum ve kuruluşlarla istişare etmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz kısa süre zarfında dışişleri bakanlığımız aracılığıyla, BM, ABD Fransa Çin Malezya AB NATO ile bu konularda istişareler yapılmış, kendilerine aktarılmıştır.

    :

    :

    :

    :

    "​Saray’dan flaş Suriye açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete