İsmet Yılmaz'a o 1 oyu kim verdi?

Ankara o 1 oyu konuşuyor... AKP'nin TBMM Başkan Adayı İsmet Yılmaz'a, bir fazla oyu kim verdi?
TBMM Başkanlık seçiminin 3. turunda da, beklenen oldu; Meclis'te temsil edilen dört siyasi parti, kendi gösterdikleri aday için oy kullandılar. 

Seçimde 548 milletvekili oy kullandı. Oy kullanmayan iki vekil, yurtdışında olduğundan oylamaya dün de katılmayan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ ile TBMM'de geçici Başkanlık görevini yürüten, CHP Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal oldu.

"O BİR OYU KİM VERDİ"

Seçim sonuçlarına göre, AKP adayı İsmet Yılmaz, 259 oy aldı. AKP'nin TBMM'de 258 milletvekili var. Yılmaz'ın bu sayıdan bir fazla oy alması, siyaset kulislerini karıştırdı. TBMM'de en çok konuşulan konu, "AKP'nin adayına o bir fazla oyu kim verdi" oldu.

HDP'DEN 1, CHP'DEN 2 FİRE

Oylama sonuçlarına göre CHP'nin adayı Baykal, 129 oy aldı. Baykal dünkü iki tur oylamaya göre desteğini arttırdı. CHP'nin toplam 132 vekili bulunuyor. Tüm vekillerin tam kadro katıldığı oylamada, Baykal'ın kendisi geçici Meclis Başkanlığı görevi nedeniyle oy kullanmadı. Bu durumda, CHP'de iki milletvekilinin Baykal için oy kullanmadığı yorumları yapıldı.

HDP'nin ise toplamda 80 olan milletvekilleri, Yüksekdağ'ın TBMM'de olmaması nedeniyle, bir eksikle, oylamaya katıldı. Ancak oylamada, beklenenin aksine, HDP'nin adayı Mehmet Mir Dengir Fırat 78 oy aldı. Bu durum, oy kullanan HDP'li vekillerden bir tanesi, Fırat'a oy vermedi yorumlarına neden oldu.

MHP ise, 80 milletvekilinin tümüyle oylamada hazır bulundu. MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na da 80 oy çıktı.

Oylamada 2 vekil de boş oy kullandı.

Ankara kulislerinde, "AKP'ye oy veren HDP'li mi, CHP'li mi?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Ancak iç tüzük gereği oylama gizli yapıldığından, bu konuda kesin bir yargıya varmak mümkün görünmüyor.

Kaynak: Zeynep Gürcanlı - Aysel Alp / hurriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "İsmet Yılmaz'a o 1 oyu kim verdi?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete