O ilçede AKP'li kalmadı, hepsi HDP'ye geçti!

Muş'un Varto ilçesinde partilerinden istifa eden AKP Varto İlçe Teşkilatı yöneticileri, kadın ve gençlik kolları düzenlenen törenle HDP'ye katıldı. Varto'da toplu istifa ile birlikte AKP'in üyesi de ilçede kalmadı.
Muş'un Varto ilçesinde AKP ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kollarında yer alan 60 kişi AKP'den istifa ederek HDP'ye geçti. Varto'da ilçe binası bulunmayan AKP'in, 60 kişilik ilçe teşkilat yönetimi, kadın ve gençlik kollarının istifası ile birlikte AKP'nin Varto'da üyesi kalmadı. AKP yöneticilerinin istifası nedeni ile HDP Varto seçim irtibat bürosu önünde düzenlenen törene, HDP Muş Milletvekili Adayı Ahmet Yıldırım, DBP Muş İl Eşbaşkanı Cihat Polat, Varto Belediye Eş Başkanı Hüseyin Güneş, HDP ve DBP ilçe yöneticileri ve AKP'den istifa eden yöneticilerin yakınlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. AKP'lilerin istifası ile ilgili yapılan törende konuşan DBP Muş İl Eş Başkanı Cihat Polat, "Arkadaşlar AKP'den istifa edip özgürlük kervanına katılmışlardır. Dört parça Kürdistan'da halkımız artık yanlışları görüyor ve birlik oluyor. Bugün gönülleri halkının yanında olan ve kendi evlerine gelenlere teşekkür ediyoruz" dedi. 

'HER KUŞ KENDİ SÜRÜSÜYLE UÇAR'

AKP'den tüm üye ve yöneticileri ile istifa ederek HDP'ye katılan AKP eski İlçe Başkanı Şaban Deniz ise, "Varto'da AKP ilçe başkanı ve ilçe teşkilatı olarak AKP'den istifa edip bugün HDP'ye resmi olarak katılıyoruz. Teşkilat yönetimi, kadın ve gençlik kolları olarak 60 kişi istifa ederek HDP'ye katıldık. Memleketimiz, halkımız, barış ve huzur için bizler bunu uygun bulduk, kendi akrabalarımızın, kendi toplumumuzun yanında yer almak istedik" diye konuştu. Deniz konuşmasının sonunda Kürtçe hitap ederek şunu söyledi: "Feqiyê Teyra 'Her kuş kendi sürüsü ile uçar' demiş. Bizlerde kendi kavmimiz kendi toplumumuz ile birlikte yürüyoruz" dedi. 

'ADIM ADIM ÖZGÜRLÜĞE YÜRÜYORUZ'

Törende daha sonra konuşan HDP Muş Milletvekili Adayı Ahmet Yıldırım ise, "Bugün kutlu bir gündür. Bizler arkadaşlarımıza diyoruz, hoş geldiniz. Bizler diyoruz ki; her kim ki bugüne kadar hangi partide çalışmış ve oyunu vermişse, vermiştir. Ancak bugün Kürt halkının birlik günüdür, Kürdistan'da ittifak günüdür. Bizler adım adım özgürlüğe yürüyoruz, bizler adım adım demokratik özerkliğe yürüyoruz. Buradan söylüyoruz, tüm Varto bilsin, arkadaşlarımız evlerine gelmişlerdir. Partimizde kimse ev sahibi değil, kimse misafir değildir. Her kes ev sahibidir, arkadaşlarımız evlerine gelmişlerdir. Bu saatten sonra kimse eski ya da yeni değil, misafir ve ev sahibi değildir. Herkes ulusal birlik ile buradadır" diye konuştu.

'GELİN EVİNİZDE YERİNİZİ ALIN' ÇAĞRISI

AKP 13 yıl ardından bu noktaya gelmiştir diyen Yıldırım, " AKP'nin Kürt halkına her türlü hakaret ve zulmü yaptı, yapıyor. Yalnız Kuzey Kürdistan değil, Kobanê'de, Şengal'de, Güney Kürdistan'da AKP'nin hangi siyaseti yürüttüğünü halkımız iyi biliyor. Kobanê'nin çetelerin eline geçmesi için her şeyi yaptı. İsteği Kürdün namusun el uzatmaktı. Bunun için tüm gerici güçlerle ittifak edip Kürt halkına saldırdı. Bizler bin yıllık kardeşliği savunuyoruz, onlar ise bin yıllık kardeşliğe karşılık üç, beş oy için halkımızın onurunu ayaklar altına alıyorlar. Onlar bize ne kadar düşmanlık yapsa da yapsın bizler yalnızca sistemi kendimize hedef alıyoruz. Bizler gerici ve ırkçı devleti hedef alıyoruz. Buradan tüm diğer partilerde olanlara çağrımızdır, burası sizin evinizdir. Gelin evinizde yerinizi alın" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından AKP'den istifa eden yönetici ve üyelerine HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, DBP Muş İl Eş Başkanı Cihat Akpolat, Varto Belediye Eş Başkanı Hüseyin Güneş, HDP'nin yeni üyelerine rozetlerini taktı.

Kaynak: habervantv.com

    :

    :

    :

    :

    "O ilçede AKP'li kalmadı, hepsi HDP'ye geçti!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete