​MHP'de 8 vekilin üzeri çizildi

MHP lideri Bahçeli, TBMM Başkanlığı seçiminde ters düştüğü Meral Akşener’in ismini çizdi.
1 Kasım seçimi için aday listesini ilk açıklayan parti MHP oldu. Parti yönetimi listeyi dün sabah saat 04.30’da basına servis etti. Listede en büyük sürpriz İstanbul milletvekili Meral Akşener’in aday gösterilmemesi oldu. Bahçeli, Akşener’in adının TBMM Başkan adayı olarak geçmesine tepki göstermiş Akşener’i TBMM Başkanlığı ve başkanvekilliği için aday göstermemişti. Akşener’in yerine İstanbul üçüncü bölge, birinci sıradan Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya aday gösterildi.

8 VEKİL ÇİZİK YEDİ

Önceki seçimde ismi ön plana çıkan eski bakan Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci’ye bu seçimler için şans tanınmadı. Kahveci, 7 Haziran seçimlerinde birinci bölgeden, 8. sırada aday gösterilmişti. İstanbul ikinci bölge, birinci sıra adayı da CHP ve MHP’nin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu olurken, onu Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ile Mehmet Kılıç izledi. Böylece yeniden aday olmayacağını açıklayan eski bakan Murat Başesgioğlu’nun yerini Mehmet Kılıç almış oldu. Mehmet Kılıç’ın ardından “Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan’ın oğlu” olarak bilinen sanatçı Mehmet Aslan yer aldı.

TÜRKEŞ'İN YERİNE TOPÇU

Bahçeli, listede, Tuğrul Türkeş ile aday olmayacağını açıklayan Murat Başesgioğlu dışındaki 78 vekilden 8’inin üzerini çizdi. Liste dışı vekiller şunlar: Mustafa Erdem, Ali Uzunırmak, Şefik Çirkin, Meral Akşener, Aslan Savaşan, Murat Koç, Durmuş Yalçın, Zeynel Balkız.

Tuğrul Türkeş’in Ankara birinci bölge, birinci sıradaki yerine, 7 Haziran’da ikinci sıra adayı olan Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu geldi. Geçen seçimlerde birinci bölge 4. sıradan aday gösterilen ancak seçilemeyen Erkan Haberal, 2. sıradan aday yapıldı. Bahçelievler katliamı sanıklarından İbrahim Çiftçi listede yer bulamadı. Bahçelievler katliamı sanıklarından Mustafa Mit 2. bölge ikinci sıradan aday gösterildi.

MHP, 7 Haziran’da milletvekili çıkaramadığı 34 ilde adayların tamamına yakınını değiştirdi. MHP’nin aday listesinde 78 kadına yer verilirken, Zühal Topçu, Arzu Erdem, Ruhsar Demirel, Senem Kılıç, Sueda Neslihan Çelik ve Aylin Yıldırım seçilebilecek yerlerden aday gösterildi.

Kaynak: Selda Güneysu/Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "​MHP'de 8 vekilin üzeri çizildi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete