İsmet Yılmaz: Emanete sahip çıkacağız

TBMM Başkanı Yılmaz, Yenikapı’da düzenlenen “Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses” mitinginde konuştu.
TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, “Devletimiz, ülkemize yönelik her türlü tehdidi bertaraf edebilecek güce ve iradeye sahiptir. En zor dönemlerde yedi düvele karşı koymasını bilen bu millet, yaşadığımız bu zor dönemleri de mutlaka aşacaktır. Kardeşliğin ve barışın temin edildiği bir toplumsal iklime mutlaka kavuşacaktır. Bunun en büyük güvencesi, bu ülkenin dört bir yanında yaşayan, her türlü inanç, kimlik, anlayış ve siyasal görüş sahibi 78 milyon insanımızın ortak, bir arada yaşama iradesi ve kardeşlik arzusudur” dedi.

TBMM Başkanı Yılmaz, Sivil Dayanışma Platformu tarafından Yenikapı’da düzenlenen “Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses” mitinginde bir konuşma yaptı.

Milletin birlik ve beraberliğini tek ses olarak haykırdıklarını, dosta güven, düşmana kaygı verdiğini belirterek, “Hep birlikte inanıyoruz ve diyoruz ki, en son ocak sönmeden, en son nefer şehit olmadan, bu bayrak inmez, bu vatan bölünmez. Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal” dedi.

-“EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ”-

Şehitleri rahmetle andıklarını kaydeden Yılmaz, “Onlar bu ülke için, bu ülkenin değerleri için, bir insan tarafından yapılabilecek en büyük fedakarlığı yaptılar. Bizlerin bu ülkede özgürce yaşamasını sağladılar. Bir hilal uğruna batan yüreklerin, tarihe sığmayan şehitlerin anısına ne söylesek az, ne yapsak yetmez. Aziz İstanbullular, bu vatanın sahibi, bir gül bahçesine girercesine bu vatan için şehit olanlardır. Bu vatan bize onlardan emanettir. Emanete sahip çıkacağız. Emanete sahip çıkmak, şehitlerimizin uğrunda can verdiği değerleri korumakla ve yüceltmekle olur. Bu değerleri korudukça ve yücelttikçe şehitlerimizin ruhu şad olacaktır. Vatanımızı, bayrağımızı, değerlerimizi koruyacak ve yücelteceğiz. Onun için güçlü olmak gerekir. Güçlü olmak da birlik ve beraberlikle mümkündür” dedi.

-“YAŞADIĞIMIZ BU ZOR DÖNEMLERİ DE MUTLAKA AŞACAKTIR”-

Nehirleri gazi, dağları kahraman ve her taşı yakut olan bu vatanda bir, beraber, kardeş ve birlikte Türkiye olacaklarını kaydeden Yılmaz, yaşanan sorunların demokratik siyaset zemininde çözebileceklerini aktardı.

Vatandaşların iradesinin tecelli ettiği TBMM’nin toplumsal barış ve güvenin sağlanmasının da yegane adresi olduğunun altını çizen Yılmaz, “Devletimiz, ülkemize yönelik her türlü tehdidi bertaraf edebilecek güce ve iradeye sahiptir. En zor dönemlerde yedi düvele karşı koymasını bilen bu millet, yaşadığımız bu zor dönemleri de mutlaka aşacaktır. Kardeşliğin ve barışın temin edildiği bir toplumsal iklime mutlaka kavuşacaktır. Bunun en büyük güvencesi, bu ülkenin dört bir yanında yaşayan, her türlü inanç, kimlik, anlayış ve siyasal görüş sahibi 78 milyon insanımızın ortak, bir arada yaşama iradesi ve kardeşlik arzusudur. Bugün burada 'Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses' mitingine katılan kardeşlerim de bunun en canlı şahididir” diye konuştu.
 

    :

    :

    :

    :

    "İsmet Yılmaz: Emanete sahip çıkacağız" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete