​‘Kör Nokta’ listesi Kandil’den çıktı!

PKK'nın saldırılarının hiçbirinin teknik takibe yakalanmaması yeni bir skandalı ortaya çıkardığı iddia edildi.
PKK yöneticileri tüm eylem talimatlarını telsiz dinlemesi yapılamayan “kör nokta”lardan veriyor. Güvenlik ekipleri ise terör örgütü PKK’nın bu “kör nokta”ların listesine nasıl ulaştığını araştırıyor.

Suruç'ta bir IŞİD militanı tarafından gerçekleştirilen canlı bomba saldırısının ardından başlayan PKK saldırıları ile ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. PKK’nın çözüm süreci döneminde sadece şehir merkezlerine cephane yığmakla kalmadığı, Türkiye’nin “teknik takip” şifrelerini de çözdüğü iddia edildi. Bu ilginç durum Ankara’da “kör nokta” krizine yol açtı. “Kör nokta” skandalı, PKK’nın yaklaşık 60 gündür devam eden saldırılarından hiçbirinin teknik takibe takılmaması üzerine başladı. Konuyla ilgili araştırma yapan güvenlik birimleri, PKK yöneticilerinin tüm talimatları, “kör nokta” olarak nitelendirilen ve sinyal takibi yapılamayan alanlardan verdiğini belirledi. Yani PKK’nın, telsizlerin dinlenemediği alanların bilgilerine ulaştığı saptandı. Bu durum, Ankara’da büyük bir skandalı yol açtı. Şimdi tüm güvenlik birimleri, kozmik bilgilerin terör örgütü PKK’nın eline nasıl geçtiğini araştırıyor.

PKK NASIL İZLENİYORDU?

Terör örgütü PKK sahadaki haberleşmesinin önemli bir kısmını HF yani kısa dalga telsizler aracılığı ile gerçekleştiriyor. PKK yönetimi ile teröristler arasındaki iletişim de genelde telsizler aracılığı ile sağlanıyor. Özellikle Dağlıca gibi büyük çaplı hain saldırılarda, koordinasyon telsizler üzerinden sağlanıyor. Çözüm sürecinden önce, elektronik istasyonlar aracılığı ile telsiz sinyallerini izleyerek, saldırıları hazırlıklarını önceden tespit ediyordu. Son dönemde yapılan saldırıların büyük kısmında telsizlerden bir iz alınamadı. Yani Cizre ve Dağlıca saldırılarına ilişkin hazırlıklar teknik takiple bulunamadı. Bunun üzerine, terör örgütü PKK’nın yeni haberleşme sistemine yönelik araştırma yapıldı.

ARAŞTIRMADA ORTAYA ÇIKTI

Yapılan çalışmada, haberleşme sisteminin değişmediği ancak terör örgütü PKK’nın “kör nokta” olararak nitelendirilen, istasyonların sinyal alamadığı yani telsizlerin takip edemediği bölgelerden haberleştiği belirlendi. Hain saldırıların talimatlarının da büyük ölçüde bu alanlardan yapılan telsiz haberleşmeleri ile kontrol edildiği bu araştırma sonucunda ortaya çıktı.

KANDİL’E NASIL GİTTİ?

Bu tespitlerin ardından Başkent’te “kör nokta” bilgilerinin PKK’nın eline nasıl geçtiğine yönelik araştırma başlatıldı. Ancak henüz bu araştırmadan bir sonuç alınamadı. Söz konusu kozmik bilgilerin, para karşılığı mı satıldığı, ya da çözüm süreci döneminde hackerlar aracılığı ile mi temin edildiği bilinmiyor. Ancak güvenlik uzmanları, söz konusu bilginin çok kritik koordinatlardan oluştuğuna dikkat çekerek, “kör nokta” bilgilerinin çok az kişide bulunacağını bildirdiler. Yine güvenlik uzmanları, terör örgütü PKK’nın çözüm süreci döneminde elde ettiği başka kozmik bilgilerin de olabileceğini bildirdiler. Şu anda güvenlik birimlerinin tamamı, PKK ile mücadele şifrelerini ve yöntemlerini gözden geçiriyor.

Kaynak: Hüseyin Özay/Taraf

    :

    :

    :

    :

    "​‘Kör Nokta’ listesi Kandil’den çıktı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete