Damat çizildi

AKP, 7 Haziran’da milletvekili seçilen 53 ismi 1 Kasım seçimlerinde yeniden aday göstermedi.
Çoğunluğunu genç ve ilk kez vekil seçilen isimlerin oluşturduğu ‘çizik’ listesinin 10’u kadın, 43’ü erkek milletvekilinden oluşuyor.

Bakanlar Kurulu’nda yer almasına rağmen liste dışı kalan tek isim Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce oldu. Adaylık müracaatı yapmayan Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Ayşenur İslam da listeye alınmadı.

DAMAT GİTTİ

BBP eski Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun damadı Mustafa Afşin Yazıcıoğlu, şok yaşayan genç vekillerden. Yazıcıoğlu’nun ailesinin karşı çıkmasına rağmen 7 Haziran’da vekil seçilen Afşin Yazıcıoğlu, sadece 5 ay vekil kalabildi.

26 yaşında Meclis’in en genç isimlerinden olan Tokat Milletvekili Fatma Gaye Güler, 28 yaşındaki Abdürrahim Boynukalın, 29 yaşındaki Mehmet Alğan da vekilliği biten isimler oldu.  Türkiye tarihinin en kısa dönemi olan 25. Dönemde milletvekili seçilip yeniden aday olamayan 53 isim şöyle:

“Sadullah Kısacık (Adana), Halil Ürün ve Remziye Sıvacı (Afyon), Nevzat Balta (Aksaray), Mehmet Sadık Atay (Aydın), İsmet Su ve Önder Matlı (Bursa), Cahit Bağcı (Çorum), Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel (Denizli), Şemsettin Emir (Edirne), Serpil Bulut ve Şuay Alpay (Elazığ), Talha Erol Durmaz (Erzincan), Adnan Yılmaz (Erzurum), Salih Koca (Eskişehir), Turhan Alçelik (Giresun), Kemalettin Aydın (Gümüşhane), Mehmet Alğan (Hatay), Recep Özel (Isparta), Abdurrahim Boynukalın, Alev Dedegil, Ethem Tolga, Hüseyin Yayman, İdris Güllüce, Mustafa Afşin Yazıcıoğlu, Osman Can, Özlem Zengin, Sevim Savaşer ve Uğur Işılak (İstanbul), Cemil Şeboy (İzmir), Sevde Beyazıt Kaçar (K.Maraş), Osman Kahveci (Karabük), Mehmet Uçum (Kars), Mustafa Gökhan Gülşen (Kastamonu), Ahmet Doğan, Havva Talay Çalış, Kemal Tekden ve Yaşar Karayel (Kayseri), Oğuz Kağan Köksal (Kırkkale), Hamdi Irmak (Kırklareli), Cemalettin Kaflı (Kocaeli), Rüveyde Gülseren Işık (Konya), Muhsin Kızılkaya ve Mustafa Muhammed Gültak (Mersin), Hasan Kökten (Muğla), İhsan Şener (Ordu), Ali İnci ve Ayşenur İslam (Sakarya), Hamide Sürücü, Mazhar Bağlı ve Seyit Eyüpoğlu (Ş.Urfa), Fatma Gaye Güler (Tokat).”

Kaynak: Sözcü / Veli Toprak

    :

    :

    :

    :

    "Damat çizildi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete