CHP itiraz etti, AKP'nin seçim şarkısı yasaklandı!

Bekir Bozdağ, Twitter'dan açıkladı...
CHP'li vekil Mahmut Tanal, AKP'nin 1 Kasım seçimleri için hazırladığı "Haydi Bismillah" şarkısını YSK'ya şikayet etmişti.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Yüksek Seçim Kurulu’na verdiği şikayet dilekçesiyle, AKP’nin 1 Kasım seçimlerine yönelik hazırlattırdığı “Haydi Bismillah” adlı seçim şarkısının “halkın dini, manevi duygularını istismar etmeye yönelik olduğu” gerekçesiyle yasaklanmasını talep etmişti.

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın edindiği bilgiye göre; YSK, AKP'nin seçim şarkısında geçen 'Bismillah' kelimesinin, 298 sayılı Seçim Kanunu'nun 58. maddesindeki hükümlere aykırı olduğu kanaatine vardı. Kurul, şarkıda geçen 'Bismillah' kelimesinin, seçim propagandasında kullanılmayacağına karar verdi.

İlgili madde:

Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbuat üzerinde Türk Bayrağı ve dini ibareler bulundurulması yasaktır.

BOZDAĞ TWITTER'DAN AÇIKLADI

YSK'nın itirazı kabul ettiğini Bekir Bozdağ, Twitter'dan açıkladı.

Bozdağ; "CHP'li vekil M.Tanal,Ak Parti seçim müziğindeki "Bismillah"a; "Besmele,dini kavram, seçimde kullanılamaz."gerekçesiyle  itiraz etmiş. CHP'li vekilin itirazı üzerine YSK, "besmelenin seçimde kullanılamayacağına" karar vermiş. Sonuçta, CHP sayesinde seçimde besmele yasak. CHP, besmelesiz kampanya yapabilir. Ama biz seçim kampanyamıza ve her işimize "Haydi Bismillah" diyerek başlamaya devam edeceğiz." yazdı. 



Kaynak: hurriyet.com.tr
 

    :

    :

    :

    :

    "CHP itiraz etti, AKP'nin seçim şarkısı yasaklandı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete