​Erdoğan’dan HDP çağrısı

"Tüm bölge halkına sesleniyorum sırtını bu terör örgütüne dayayanlara 1 Kasım’da gereken dersi vermeyeceksiniz de ne zaman vereceksiniz?"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Saray’da 13. muhtarlar toplantısında konuştu. Güneydoğu’da yaşananlara dikkat çeken Erdoğan, 1 Kasım seçimi için AKP propagandası yaptı.

Konuşmadan satırbaşları;

“28 Ekim’de Beştepe’de Cumhuriyet Resepsiyonu vereceğiz. Her ilden 10′ar vatandaş ağırlayacağız. Böylece milletin bayramını milletle kutlama geleneğini başlatacağız. Cami önlerinde şahsım adına cumhurbaşkanlığı makamı adına aşure dağıtımı yapılıyor. Şu anda 14 vilayette bu devam ediyor. Cumhurbaşkanı her fırsatta cumhurla bir araya gelmeye devam ediyor devam edecek. Bizi eleştirenler lafa gelince en büyük cumhuriyetçidir. Bunlara sormak lazım siz cumhuriyet için bugüne kadar ne yaptınız. Bunların vereceği tek bir cevap yok. Sadece konuşur sadece hakaret ederler. Avara kasnak gibi ne işe yaradıkları belli değildir.”

“TAYYİP ERDOĞAN KENDİ İŞİNİ YAPIYOR”

“Bunlar yıllarca milletten vekalet almadan ülkeyi babalarının malı gibi yönetmeye alışmışlar. İstiyorlar ki şimdi de Tayyip Erdoğan bize karışmasın. Tayyip Erdoğan kendi işini yapıyor. Muhalefet partileri de, PKK da, paralel yapı da bunları istiyor. Hadi dışarıdakileri anladık da içerideki mankurtların durumu bizi üzüyor. Bu güruhun kavgasının bizimle değil bizatihi milletin kendisiyle olduğunu da biliyoruz. Ben faniyim bugün varım an be an yarın olmayabilirim.”

“Artık tüm kurumlarıyla bu devlet milletin emrindedir. Önce devlet sonra insan hayır o geride kaldı. Önce insan sonra devlet. Seçimle göreve kalan bizlerin de atamayla gelenlerin de tek görevi bu millete hizmet etmektir. Atamayla göreve gelen mi seçimle göreve gelen mi? Seçimle göreve gelen. Bunu bir defa bileceğiz. Atamayla görevde olanlar seçimle göreve gelenler saygılı olacaklar. Çünkü onlar milletin temsilcisidir.”

1 KASIM VURGUSU

“Her gün bir önceki günün üzerine yeni bir şeyler ilave edeceğiz ki ülkemizin gelişmesini devam ettirelim. Türkiye 7 Haziran’da tehlikeye düşen istikrar ortamını 1 Kasım’da daha güçlü şekilde sağlamalıdır. Daha dün yeni Hakkari Şemdinli’de hastaneyi okulu, karakolu ne hale getirdiler gördünüz değil mi? Barış diyenler, acaba Şemdinli’deki bu hastaneyi bu karakollarımızı okullarımızı bombalayanlar değil mi? Tüm bölge halkına sesleniyorum sırtını bu terör örgütüne dayayanlara 1 Kasım’da gereken dersi vermeyeceksiniz de ne zaman vereceksiniz?”

HDP’YE YÜKLENDİ

“Göreve geldiğim ilk günden bu yana 2500 hastane sağlık evi yaptık. Bunlarla ilgili görev yapan bir STK bir gün kalkıp da terör örgütünü lanetlememiştir. Biz size modern hastaneler inşa ettik. Hakkari’de ben aynı gün hastane açılışı yaptım terör örgütü ve desteklediği siyasi parti oraya kimse gelmesin diye tehdit ettiler. Bütün gerçekler ortada. Hâlaâ bu adamlar barış diyorlar ya. Sizin barışan ne anladığınız ortada. Siz barıştan kan anlıyorsunuz kan…”

AGİT’E YÜKLENDİ

“Ve o gün 2 hadise yaşadık. Bir bayan doktorumuz yanıma gelip ‘Biz sürekli tehdit altındayız. Çok modern bir hastane yaptınız ama bizi şehirdeki evlerde kalmaya zorlamayın.’ Döndüm hemen lojman yapılması talimatı verdim. Şehirdeki hastane açılışında bir polis eşi hamile yanıma geldi ‘Bu gece beni taciz ettiler. Eşim nöbetteydi’ dedi. ‘Bu halimle bana tekme tokat maalesef taciz. Ne olur bize lojman’ dedi.Bunlar hangi yüzle barıştan bahsediyorlar. Bunlar tehditle oy alıyorlar. AGİT temsilcileri vesaire bunları görmüyorlar. Görüyorlar görmemezlikten geliyorlar. Sıkılmadan raporlarını veriyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz rotamızı onların ağzına göre belirlemeyeceğiz. Milletimizin dirayetine göre belirleyeceğiz.”

    :

    :

    :

    :

    "​Erdoğan’dan HDP çağrısı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete