CHP’den ‘Seçimde Hile’ önlemi!

CHP’den 1 Kasım seçimi için ıslak imza ve mühür uyarısı geldi. CHP, muhtemel sandık hilelerine karşı görevlilerine yönelik tutanaklar için ‘ıslak imza ve mühür’ uyarısı yaptı.
CHP, muhtemel sandık hilelerine karşı görevlilerine yönelik tutanaklar için ‘ıslak imza ve mühür’ uyarısı yaptı. Oy torbalarının seçim kurullarına teslimine kadar takip edilmesi istendi.

1 Ka­sım se­çim­le­ri ön­ce­si, YSK Se­çim Bi­li­şim Sis­te­mi­’ne (SEÇ­SİS) yö­ne­lik hi­le ha­zır­lı­ğı id­di­ala­rı CHP’­yi ha­re­ke­te ge­çir­di. CHP, 1 Ka­sım se­çim­le­ri­ne yö­ne­lik ha­zır­la­dı­ğı eği­tim ki­tap­çık­la­rın­da, tu­ta­nak ha­zır­lı­ğı ve tu­ta­nak­la­rın se­çim ku­ru­lu­na tes­li­mi ile il­gi­li aşa­ma aşa­ma uya­rı­la­ra yer ve­ril­di.

MÜ­HÜR UYA­RI­SI

CHP’­nin se­çim tu­ta­na­ğı uya­rı­sın­da, “ıs­lak im­za ve mü­hü­r”­e dik­kat edil­me­si is­ten­di. Oy kul­lan­ma son­ra­sı, tu­ta­nak­la­rın ha­zır­lık aşa­ma­sı­na iliş­kin dik­kat edil­me­si ge­re­ken iş­lem­ler an­la­tı­lır­ken, san­dık so­nuç tu­ta­nak­la­rı­nın “ıs­lak im­za­lı ve mü­hür­lü­” ol­ma­sı­nın kon­trol edil­me­si ta­lep edil­di.

KURULA GİDİLECEK

San­dık so­nuç tu­ta­nak­la­rın­da­ki top­lam oy sa­yı­la­rı­nı gös­te­rir kıs­mın doğ­ru dol­du­ru­lup dol­du­rul­ma­dı­ğı­nı ve bu kıs­mın aday­la­rın al­dı­ğı oy top­la­mı ile tu­tup tut­ma­dı­ğı­nın kon­trol edil­me­si uya­rı­sı ya­pıl­dı.

Tor­ba­la­rın il­çe se­çim ku­rul­la­rı­na tes­li­min­de de, ha­zır bu­lu­nul­ma­sı ta­li­ma­tı ve­ril­di. San­dık ku­ru­lu üye­si­nin il­çe se­çim ku­ru­lu­na git­me­si is­ten­di.

UYUMSUZLUKTA İTİRAZ EDİLECEK

CHP Genel Merkezi’nde, YSK’dan gelen sonuçları sandık sandık kontrol eden veri sistemi bulunuyor. Bu nedenle tek tek sandıklara ait ıslak imzalı tutanakların sandık görevlileri tarafından sisteme girişi önem taşıyor. YSK verileri ile uyumsuzluk durumunda itiraz süreci işletilecek.

Kaynak: Bugün / Ezelhan Üstünkaya

 

    :

    :

    :

    :

    "CHP’den ‘Seçimde Hile’ önlemi!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete