Erdoğan kasanın anahtarını değiştirdi

Cumhurbaşkanlığı örtülü ödenek harcamalarının başındaki isim sesiz sedasız değişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden beri yanından ayırmadığı Maksut Serim’den kasanın anahtarı alındı. Örtülü ödenek harcamaları Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan’a tesalim edildi.

Özellikle seçim dönemlerinde tartışma konusu olan örtülü ödenek, 2003 yılından bu yıl ağustos ayına kadar geçen sürede 8.5 milyar TL’yi aştı. Bu yılın ilk sekiz ayında yapılan harcama ise 1 milyar 185 milyon lira oldu. ve yıl sonunda bir rekora daha imza atılacağı beklentisini oluşturdu.

HARCAMALAR YÜZDE 60 ARTTIRDI

Yasalar örtülü ödenekten sadece Başbakanın harcama yapmasına yetki veriyordu. Ancak Erdoğan Cumhurbaşkanı olduktan sonra örtülü ödenek harcaması yapmak istedi ve TBMM’de AKP oylarıyla bir yasa kabul edildi. Örtülü ödenekteki çift başlılık da böylelikle harcamalara da yansıdı. Erdoğan’ın başbakanlığı dönemindeki harcamalar ile çift başlı dönem kıyaslandığında harcamalar yüzde 60’ın üzerinde arttı.

 KASANIN ANAHTARI BAŞKASINA GEÇTİ

Erdoğan’ın Başbakanlık döneminde gizli kasasının anahtarı Maksut Serim’in elindeydi.

Ancak Davutoğlu Başbakan olunca Serim’in yerine Suudi Arabistan’da yaşayan Ali Polat’ı getirdi. Cumhurbaşkanlığı örtülü ödenek harcamalarını kimin yöneteceği ise merak konusu oldu.

Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olduğu dönemden beri yanında olan Maksut Serim’in görevine devam etmesi bekleniyordu.  Ancak böyle olmadı. Sözcü’nün edindiği bilgiye göre kasanın anahtarı artık Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan’a geçti.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA CEZASI

Ankara 10. Asliye Mahkemesi 2011 yılında verdiği bir kararla Alparslan’a “idari yargı kararını uygulamayarak görevde yetkiyi kötüye kullanmak” suçundan altı ay hapis cezası vermişti.

Ancak hapis cezası paraya çevrildi. Alparslan’ın aldığı ceza Kültür ve Turizm Bakanlıklarının birleşmesi sürecinde bir kamu görevlisinin hak kaybına uğraması ile ilgili….


Kaynak: Başak Kaya| Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan kasanın anahtarını değiştirdi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete