Ergenekon'un gizli tanığı için şok karar!

Ergenekon davasının gizli tanığı 'Kıskaç'ın tanık koruma programı kapsamında devletten aldığı 3 bin 500 liralık aylık kesildi.
Ergenekon davasına ilişkin olarak verdiği ifadelerle birçok ismin yıllarca hapis yatmasına yol açan ve davanın yurtdışına kaçan savcısı Zekeriya Öz tarafından gizli tanık yapılan ‘Kıskaç’a ve eşine ödenen aylık 3 bin 500 TL kesildi...

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre, Ergenekon davasında verdiği ifadelerle birçok kişinin ceza almasına neden olan gizli tanık ‘Kıskaç’ın tanık koruma programı kapsamında devletten aldığı 3 bin 500 liralık aylık kesildi. Kira ve sigorta ödemesi de sona erderilen gizli tanık ‘Kıskaç’ın kararın karşı Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurduğu öğrenildi. 

İçişleri Bakanlığı Tanık Koruma Kurulu geçtiğimiz Temmuz ayındaki toplantısında gizli tanıklarla ilgili yeni kararlar aldı. Gizli tanıklar arasındaki ilk sırayı ise Ergenekon davasındaki çarpıcı ifadeleri ile gündeme gelen “Kıskaç” oldu. Kurul 14 Temmuz 2015 günü verdiği ve taraflara “Gizli” ibareli olarak gönderdiği karar ile gizli tanık Kıskaç ve eşine verilen aylık 3 bin 500 liranın kesilmesine karar verildiğini belirtti. Gönderilen yazıda, gizli tanık Kıskaç’a 2.500 TL tutarında aylık verildiği ve eşine de 1000 TL tutarında aylık yardım ödendiği belirtilerek, “Maddi yardımda bulunulması, yerleştirildiğiniz evin kirasının ödenmesi ve her ikinizin de isteğe bağlı sigorta primlerinizin ödenmesi şeklinde uygulanmakta olan geçici olarak geçiminizi sağlama amacıyla maddi yardımda bulunulması tedbirinin kaldırılmasına karar verildiği” ifadeleri yer aldı. 

KİMLİK VE ADRES KORUNUYOR

Verilen kararda Kıskaç ve ailesi hakkında uygulanan “Kimlik ve ilgili diğer bilgi ve belgelerin değiştirilmesi ve düzenlenmesi” ve “Yurt içinde başka bir yerleşim biriminde yaşamasının sağlanması” tedbirlerinin ise aynen devam etmesine karar verildi. Aile hakkındaki koruma tedbirlerinin ise 3 ay daha uygulanmasına karar verildi.

KISKAÇ KARARA İTİRAZ ETTİ

Verilen kararın ardından gizli tanık “Kıskaç” ve ailesinin Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak, verilen karar ile mağdur olduklarını belirterek karara itiraz etti. Hayati tehlikesi olduğu için çalışamadığını ve ailesinin geçimini sağlamasının imkansız olduğunu belirten “Kıskaç” kararın iptal edilmesini istedi.

ZEKERİYA ÖZ TANIK YAPMIŞTI

Yurtdışına kaçan eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından gizli tanık yapılan “Kıskaç”, Ergenekon davasında verdiği ilginç bilgilerle hafızalara kazınmıştı. Kıskaç duruşmalarda verdiği ifadelerde, JİTEM’i Jandarma Genel Komutanı Teoman Koman ve emekli Orgeneral Aydın İlter’in kurduğunu ileri sürerken Abdullah Çatlı’nın Susurluk’ta meydana gelen kazadan yaralı kurtulduğunu ancak JİTEM tarafından öldürüldüğünü iddia etmişti. 

SABANCI SUİKASTİ İDDİASI

Bir duruşmadaki ifadesinde Sabancı suikastinin basit bir olay olmadığını, bir kırılma noktası olduğunu savunan “Kıskaç”, “Veli Küçük’ü herkes tanır, Veli’yi herkes bilir. Hatta Özdemir Sabancı suikastinin olduğu dönemde Sabancı Center Güvenlik Müdürlüğü’nü emekli Tümgeneral Öner Pehlivanoğlu yapıyordu. Ömer Pehlivanoğlu, Veli Küçük’ün arkadaşıdır. Bu generale karşı kimse bir şey yapmadı” demiş ve mahkemeye Sabancı suikastiyle ilgili bilgilerin bulunduğunu söylediği bir flaş belleği de sunmuştu.

Kaynak: Damlar Güler / milliyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Ergenekon'un gizli tanığı için şok karar!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete