Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Yönetme gücünü kaybettin

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la hükümet arasında yaşanan İzleme Heyeti restleşmesi hakkında konuşması bekleniyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la hükümet arasındaki İzleme Heyeti restleşmesi ve Gökçek-Arınç tartışmasına değinerek, "12 yılda Türkiye’nin geldiği noktaya dikkat çekmek istiyorum. Geldikleri nokta, kendi içlerinde kavga" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Seni cumhurbaşkanlığı koltuğuna ülkede karmaşa çıkar diye oturtmadı bu millet. Sen yönetemiyorsun, yönetme gücünü kaybettin sen"
diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

- Parti grubumuzdan bütün ülkeye sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz. 

- İsterseniz Van'dan başlayalım. 8 bin taşeron işçi var. Dava açtılar ve açtıkları davada kadroya dönme kararı çıkmasına rağmen bunlar kadrolara atanmıyorlar.

"YASAMA ORGANLARI İKTİDARIN ARKA BAHÇESİ OLDU"

Buradan Van'da ki arkadaşlarımıza sesleniyorum; 8 Haziran'a kadar bekleyin. Hepiniz kadrolu olacaksınız. Taşeron belasından bu ülkeyi kurtaracağız. 

- İktidar olduğumuzda herkesin işi ve aşı olacak. Oturarak iktidar olmak yok. Hepimiz bunun için çalışacağız. 

- Bu ülkeye çok partili hayatı getirdiğimiz için her zaman övünürüz. Ama 80 darbesinden sonra, bu ülkede siyaset, partilerin ve siyasetçilerin iki dudağı arasına kilitlendi. Partiler milletvekili adaylarını belirledi. Yasama organı iktidarların arka bahçesi oldu.

"HANİ EKONOMİ ÇOK İYİYDİ?"

- Biz CHP olarak ilk kez 55 seçim çevresinde ön seçim yapıyoruz. 97624 kişi sandığa gidip, oyunu kullanarak kendi milletvekili adayını belirleyecek. 

- Buradan diğer partilere de sesleniyorum; Siz güvenmiyor musunuz, millete inanmıyor musunuz, ben güveniyorum. Bende ön seçime giriyorum!

- CHP Türkiye'nin sorunları adam gibi çözen tek partidir. 12 yıldır iktidardalar hani ekonomimiz çok iyidi. Hani ekonomi çok iyiydi. Hani Türkiye tarih yazıyordu. Bütün vatandaşlarıma söylüyorum.

90 MİLYAR LİRA FATURAYI BU ÜLKENİN VATANDAŞI ÖDEDİ

- Yalan söylemek onların hüneri. Biz bu konuda beceriksiziz kusura bakmayın. Yalan söylemek bize yakışmaz. Biz doğruları her ortamda söyleyeceğiz.

- En son Merkez Bankası'yla kavga ettiler. Faturası 90 milyar lira. Faturasını bu ülkenin vatandaşları ödeyecek. 

- İktidar yapıyor bunları. Herkesin bilmesi lazım. Bu parayla 2 GAP, 200 yatalık 2025 hastane yapılırdı. 58 bin 500 okul yapılırdı.

"SENİ CUMHURBAŞKANLIĞI KOLTUĞUNA KAVGA ÇIKAR DİYE OTURTMADI BU MİLLET"

- Sağlıkta devrim yaptık diyorlardı. 6 metrekarelik odada 9 çocuk ve anneleri yatıyor Şanlıurfa'da. 90 milyar ile yatırım yapsalardı Türkiye'de işsizlik olmazdı, atanamayan öğretmen kalmazdı. Ama bunlar kendi kişisel hırslarıyla hareket ediyor.  

- 12 yıldır iktidardalar demokrasi adına ne varsa silip süpürdüler.  İktidarda bir akıl tutulması var. Kendi kişisel çıkarlarını ülkenin çıkarları üstünde görüyor.
 
- 12 yılda Türkiye’nin geldiği noktaya dikkat çekmek istiyorum. Geldikleri nokta, kendi içlerinde kavga.  

- Seni başbakanlık cumhurbaşkanlığı koltuğuna ülkede karmaşa çıkar diye oturtmadı bu millet. Sen yönetemiyorsun, yönetme gücünü kaybettin sen.  

FATURAYI KAÇAKÇILIK YAPMAYAN VATANDAŞA KESİYORLAR

- Elektrikte kayıp kaçağı ödeyemiyorlar faturayı elektrik kaçakçılığı yapmayan vatandaşa kesiyorlar, sen ödeyeceksin diyorlar. AKP zihniyeti işte yüzde yüz budur. 

- Vatandaş hakkını arıyor mahkemeye başvuruyor. Elektrik faturamı ödüyorum. Benden neden kaçak parası alıyorsunuz? Neden cezalandırılıyorum? Mahkeme diyor hayır haklısın. Yargıtay da vatandaş haklı diyor. Peki AKP ne yapıyor?

- AKP zihniyeti işte. Madem sen davayı kazandın. Meclise kanun getireceğim kayıp kaçağı senden söke söke kanunla alacağım diyor.

- Biz de söke söke o kanunu AYM'ye götüreceğiz.  Ey dürüst vatandaşım, kayıp kaçağın parası senden neden alınır? Oturup düşün. Hafızanda bir tek logo olmalı. Altı ok olmalı.

- O zaman göreceksin. Haksızlığın üzerine bir siyasal parti nasıl kararlılıkla gidiyor göreceksin. Yargı kararları nasıl uygulanıyor göreceksin. 

 

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Yönetme gücünü kaybettin" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete