​Uğur Işılak’ın AKP’ye yaptığı şarkı yine çalıntı çıktı

AKP'nin seçim şarkılarını da yapan Işılak'ın adı bu kez “emek hırsızlığı”yla gündeme geldi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’ye her fırsatta övgüler düzen şarkıcı Uğur Işılak bu dönem AKP İstanbul 3. Bölge Milletvekili adaylığını kapmayı başardı.

7 Haziran seçimleri için AKP’ye “Selam Olsun” adlı şarkıyı yapan Uğur Işılak hakkında eserin kendisine ait 2001 yılında çıkardığı albümden alındığını öne süren şarkıcı Yüksel Korkut, “emek hırsızı” dediği Işılak’ın peşine düştü.

Mart 2014 seçimlerinde Uğur Işılak tarafından seslendirilen ve sözleri Tayyip Erdoğan’a uyarlanan seçim şarkısının orijinal adının Dombıra olduğu ve söz ve müziğinin Kazakistanlı Sultanbekov’a ait olduğu tespit edilmişti.  

Uğur Işılak’ın şarkının sahibi olan Arslanbek Sultanbekov’dan izin almadığı bu nedenle yargı yoluna gidildiği de ortaya çıkmıştı. Işılak bu seçimde ise şarkıcı Yüksel Korkut’a ait şarkının sözlerini değiştirip seçim şarkısı yapmakla suçlanıyor.

2001 yılında “Sensizliğe Mektup” isimli bir albüm çıkaran ve albüme ismini veren şarkının söz ve bestesini yapan 47 yaşındaki Yüksel Korkut şarkının Kültür Bakanlığından tescilli olduğunu ve Işılak’ın AKP’ye yaptığı “Selam Olsun” seçim şarkısının kendisine ait şarkının sözleri değiştirilerek yapıldığını önü sürdü.

Avukatı aracılığıyla Uğur Işılak’ın evine ihtarname yollayan Yüksel Korkut, Işılak’ın kendisi adına tescil edilen şarkıyı izinsiz kullarak telif haklarını ihlal etiğini ve yasal yollara başvuracağının belirtti.

"IŞILAK EMEK HIRSIZIDIR"

Yüksel Korkut avukatının yargı süreci başlattığını belirterek şunları söyledi: “Sözlerini değiştirmişler. Müzik bire bir aynı. Küçücük oynamalar yapılmış ama yüzde 98 aynı. Dava sürecini başlatacağız. Bilirkişi zaten tespit edecektir. Yıllardır emek hırsızlığı yapıyor.

Sadece benim değil bu kişinin yaptığı çoğu eser ihtilaflıdır. Düşünün ben 2001′de bu şarkıyı okumuşum. 2007′de tekrar albüme koymuşum. 2015′te kendine kayıt yaptırmış.

Notalar bire bir nasıl aynı olabilir? Emek hırsızlığıdır bunun adı. Milletin vekilliğine soyunuyor ama mecliste dürüst insan girmeli. Benim tertemiz duygularla aşkıma yazdığım şarkım resmen tecavüze uğramış.”


Kaynak: Hande Zeyrek/Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "​Uğur Işılak’ın AKP’ye yaptığı şarkı yine çalıntı çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete