İlçe Milli Eğitim’de AKP propagandası

Avcılar’da okullar arasında yapılan yarışmalar için Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘toplu ödül programı’ AKP’nin seçim propagandasına dönüştü
Yaklaşan genel seçim öncesi her etkinliği propaganda alanına çeviren AKP, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İstanbul Avcılar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Tetik imzası ile okullara gönderilen yazıda 2014-2015 Öğretim Yılı Kültürel Etkinlikler Programı kapsamında düzenlenen yarışmalar için 22 Mayıs Cuma günü ödül töreni düzenleneceği belirtildi.

Yazıda ödül töreni için ilçedeki ilkokul, ortaokul ve liselerden öğrenci, öğretmen ve idareci katılımının sağlanması istendi. Ancak ödül töreni programı, AKP’nin seçim propagandasına dönüştürüldü.

'BAŞBAKANIN SELAMI'

Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından törene davet edilen ve törende bir de konuşma yapan İstanbul 3. Bölgeden AKP’nin 21. Sıra milletvekili adayı olan Abdullah Başçı, öğrencilere AKP’nin icraatlarını anlattı.

Başçı salondakilere, “Size Başbakanımızın selamını getirdim. Biz, Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü büyük dolgu havaalanını yaptık. Biliyorsunuz seçimler yaklaşıyor. Biz seçme yaşını 18’e, seçilme yaşını 25’e indirdik” ifadelerinin yer aldığı bir konuşma yaptı.

Başçı’nın konuşmasında söz konusu kültürel etkinlikler ve eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin bir ifade olmaması, sadece AKP icraatlarına yer vermesi bazı veliler tarafından tepkiyle karşılandı. Avcılar İlçe Başkanı Ali Burak Tepe ise törende ödül verdi.

'KABUL EDİLEMEZ'

Eğitim Sen İstanbul 7 No'lu Şube Başkanı Mehmet Emin Kırşanlıoğlu, okul etkinliğinde yapılan parti propagandasına tepki gösterdi. Kırşanlıoğlu, “Yapılan resmi bir törende kimlerin bulunacağı, kimlerin konuşma yapacağı, kimlerin ödül vereceği bellidir. Bu törende konuşma yapan Abdullah Başçı kimdir? Törene hangi sıfatla davet edilmiş ve hangi sıfatla konuşma yapmıştır? Kamu gücünün ve kamusal ortamların AKP propagandası için seferber edilmesi kabul edilir bir durum değildir” diye konuştu.

Kaynak: BirGün / Serbay Mansuroğlu

    :

    :

    :

    :

    "İlçe Milli Eğitim’de AKP propagandası" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete