​HDP’den, AKP’ye yeşil ışık!

HDP, formüllere açık olma ve olası bir koalisyona içerden ya da dışarıdan destek vermeyi gündemine aldı.
HDP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümeti kurma görevi vermesinin ardından başlayacak koalisyon turlarında, AKP’nin MHP ve CHP ile yapacağı temaslardan bir sonuç çıkmaması durumunda “Destek için yeşil ışık” yaktı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş daha önce “AKP ile koalisyon yapmayız” derken partinin son günlerdeki tavrı değişti. AKP’nin kuracağı bir hükümete de içerden ya da dışarıdan destek verilebileceği tartışılmaya başlandı.

“KIRMIZI ÇİZGİ DE YOK”

Tavır değişikliğinin ilk sinyalini de HDP eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ verdi. Yüksekdağ “Bizim kırmızı çizgi siyasetimiz yok. Hükümet kurma sürecinde bize doğrudan ve dolaylı bir rol düşerse bu rolü yerine getirmek için tereddüt etmeyiz” dedi.

Yüksekdağ seçim sonrası Doğu ve Güneydoğu illerinde temaslarda bulunuyor, HDP’li Belediye Başkanlarını ziyaret ediyor. Bu gezilerde “Kapımız açık” mesajı veren Yüksekdağ, koalisyon konusunda şunları söyledi:

“Başbakan Davutoğlu’nun görevi koalisyonu denemek ve zorlamaktır. Halk 7 Haziran’da koalisyon istedi. Ortada çözümsüz bir durum yok. Erken seçim, seçmen iradesine karşı yapılmış haksızlık olur. Şu anda siyasette bir tıkanma yoktur. Davutoğlu HDP ile mümkün değil diyor ama, Hükümet kurma sürecinde bize doğrudan ve dolaylı bir rol düşerse bu rolü yerine getirmek için tereddüt etmeyiz. İlkelerimiz ve programımız çerçevesinde halkımız ne istiyorsa yerine getiririz.  Kimse HDP’nin varlığı ve gücünü reddetme lüksüne sahip değildir. Bizim kırmızı çizgimiz barış, demokrasi ve adalettir.”

    :

    :

    :

    :

    "​HDP’den, AKP’ye yeşil ışık!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete