2 bin 500 TL’ye yandaş kurs

Dershaneleri kapatan AKP, yandaş eğitimcilerin önünü açacak proje geliştirdi. Okullarda dershane görevi görecek ücretli özel kurslar için Eğitim Bir Sen’li okul müdürleri velilerden para toplamaya başladı
1 Eylül’de özel liseye dönüştürülmesi veya faaliyetlerinin sonlandırılması planlanan özel dershaneler yandaş okul müdürlerini harekete geçirdi. Okul müdürleri, aile birliği üyeleri ile döner sermayeye para kazandırmak ve öğrencileri sınava hazırlayarak okul başarısını yükseltmek iddiasıyla ‘özel kurs’ projesini başlattı. Proje çerçevesinde ilk adım Kocaeli’de atıldı.

YÜZDE 80'İ ÖĞRETMENLERE

Muammer Dereli Fen Lisesi’nde 2 bin 500 liralık “yayın gideri” karşılığında ücretli kurs açılması kararlaştırıldı. Okul aile birliği eliyle organize edilen kurslar, okulların kapanmasının hemen ardından faaliyete geçirildi. Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Edebiyat, Felsefe gibi derslerin verildiği kurslarda lisedeki kimi öğretmenler de görev alıyor.

Görevli öğretmenlere toplanan paranın yüzde 80’inin ödendiği ifade edilirken, öğrencilerin kurs ücretini 5 taksitte okula ödeyebildiği belirtildi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Muammer Dereli Fen Lisesi Müdürü Halil İbrahim Keleş’in okulda düzenlenen ücretli kursu prosedüre uydurmak amacıyla İzmit Halk Eğitim Merkezi’nden “Hızlı ve etkili okuma kursu” açma izni aldığı ifade edildi. Öğrencilerin tatilde okula gelip gidişleri sırasında dikkat çekmemek için kurs izni alan Keleş hakkında önceki gün İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Fehmi Çelik tarafından soruşturma başlatıldı.

AKP'DEN ADAY OLMUŞTU

''Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Yönergesi’ne aykırı hareket ettiği’’ için hakkında soruşturma başlatılan Keleşoğlu, Eğitim Bir Sen Kocaeli Şubesi’nin eski başkanı. Keleşoğlu, iktidar yandaşı olarak bilinen sendikanın şube başkanlığı görevinden 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için ayrılarak, AKP’den milletvekili aday adaylığına başvuruda bulunmuştu. Seçimlerde aday gösterilmeyen Keleşoğlu, daha sonra yeniden görevinin başına döndü.

BİRÇOK OKULDA VAR

Muammer Dereli Fen Lisesi’nin yanı sıra, projenin kent genelindeki birçok okulda da hayata geçirildiği öğrenildi. Cahit Elginkan Anadolu Lisesi’nde Eğitim Bir Senli okul yöneticilerinin öğrenci velileri ile toplantı yaptığı, öğrenci başına velilerden özel kurs için 3 bin lira talep edildiği iddia edildi.

Kaynak: Uğur Enç / BirGün

    :

    :

    :

    :

    "2 bin 500 TL’ye yandaş kurs" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete