Melike Hoca’yı kovduran satırlar!

17 senelik edebiyat öğretmeni Melike Koçak Son beş yıldır çalıştığı Notre Dame De Sion’dan 29 Haziran günü kovuldu.
Gerekçesi şu satırlar:

“Tasavvur tek bir parmakla / Birkaç damla / Birkaç dakika inleme / Birkaç nefes / Sistemi, / Düzenli nefesleri, / Tabuları / Kızlığı / Bozuyoruz namus odasında..”

Bu iki alıntı Tavuskuşu adlı fanzinin Mayıs 2015 sayısından. Fanzinin kadın cinayetlerine ayrılmış bir sayısı. Notre Dame De Sion’un okuyan, yazan bir grup öğrencisinin okuldan bağımsız ve okulun adını anmadan, maddi-manevi kendi çabalarıyla hazırlayıp çıkardıkları, başta Melike Koçak olmak üzere, aslında hiçbir öğretmenin dahil olmadığı, emeğinin geçmediği bir fanzin. 

KADINLARIN AĞZINDAN MEKTUPLAR

ÖzgeCan Aslan’ın katledilmesinin ardından bir grup öğrencinin, katledilen kadınların ağzından yazdıkları mektupları okul basmama eğilimi gösterince, öğrencilerin kimi kendi ismiyle kimi rumuz kullanarak çizim ve yazılarını Tavuskuşu adlı fanzinde (fotokopi dergi) yayımlamaya karar veriyor.

Fanzinde okudukları satırlar herhalde okul yönetimini korkutmuş olacak, fanzinin faturası edebiyat öğretmenleri Melike Koçak’a kesiliyor ve öğrencilerini bu yazıları kaleme alma konusunda yönlendirdiği iddiasıyla işine son verildi

Kaynak: GazeteVatan

    :

    :

    :

    :

    "Melike Hoca’yı kovduran satırlar!" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete