​Emniyet'in hafızası silinmiş

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün İtalyan casus yazılım şirketi “Hacking Team”den satın aldığı programlar ile fişlendiğinin ortaya çıkmasının ardından çok çarpıcı bir başka iddiayıgündeme getirdi. .
KARŞI GAZETE |ANKARA

AKSÜNGER'DEN ÇARPICI İDDİA: "NSA, ERDOĞAN'I 8 YIL DİNLEDİ"


Türkiye'nin dijital güvenlik konusunda çok yetersiz kaldığını ve  Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'nın, İtalyan Hacking Team'in yaptığının çok daha üzerinde casusluk faaliyeti gerçekleştirdiğini belirten Aksünger, Erdoğan'ın Başbakanığı döneminde 8 yıldan fazla dinlendiğini öne sürdü.

"SNOWDEN'IN BELGELERİ ELİMDE... AÇIKLAYACAĞIM..."

Aksünger; "NSA’in eski çalışanı Edward Snowden’ın belgeleri elimde. O belgelere göre  NSA, Recep Tayyip Erdoğan'ı 2007'den başlayarak 8,5 yıl boyunca günde 24 saat dinlemiş.  G-20 zirvesinde Türk heyetini geldiğinden gittiği ana  kadar dinlediklerini zaten kendileri söylemişlerdi.  Tüm bunlar yaşanırken, devlet olarak  hiçbir şey yapmamak çok büyük zaafiyettir. " diye konuştu. Elinde çok önemli bilgiler olduğunu ve zamanı gelince açıklayacağını ifade etti.

CASUSLUK ŞİRKETİ İLE ÖNCE EMNİYETİN ADRESİNDEN SONRA KİŞİŞEL ADRESLERDEN YAZIŞMA...

Aksünger, Hacking Team aracılığıyla, Emniyet'in yaptığı  dinleme ve izlemelerde de şüpheli bazı noktalar bulunduğuna dikkat çekti. Bu işlemlerin hukuki zeminin olup- olmadığının ve firma ile yazışan emniyet personelinin neden kurumsal e- posta adreslerini kullanmaktan vazgeçtiğinin de sorgulanması gerektiğini vurguladı.

FATURA ADRESİ NİYE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ...

Aksürger, ”Emniyet'e kesilen fatura adresi olarak önce Birleşik Arap Emrilikleri gösterilmiş, sonra Türkiye adresi verilmiş. Bu ne anlama geliyor?" diyerek, Emniyet'teki casusluk faaliyetinin yabancı ayaklarının olabilceği uyarısı da yaptı.

17/25 OPERASYONU, HAFIZAYI SIFIRLADI

Dinlemeleri ve izlemeleri Emniyetteki bir yapının gerçekleştirdiğini ve bunların Emniyette yapılan operasyonlar sonrası ellerindeki bilgileri de alarak gittiklerini de dile getiren Aksünger, şöyle konuştu:

EMNİYETİN  TÜM HAFIZASINI SİLİP, GİTTİLER...

“2013 yılından sonra özellikle 17-25 Aralık operasyonlarının ardından Emniyet'teki tüm hafıza silindi. Demek ki ortada kurumsal bir hafıza yok. Kurum yapmıyor bunu, dışarıdan emniyetin içene yerleşmiş bir örgüt yapıyor bunu. Yeni getirdikleri adamlar da, ‘Gelin bize yeniden anlatın’ diyorlar. Bu, ‘onların hepsi gitti, bizde hiç bir veri yok’ demektir. Birileri Emniyet içinde operasyon yapılırken gidenlerin hepsinin hafızayla birlikte gittikleri kabul ediliyor. Şu anda durum, milyonlarca veri ortaya dökülmüş durumda. Türkiye’nin gizli tüm dosyaları orada. İtalyan firması da diyor ki, ‘kendinize dikkat edin, şu an kendi kaderinizle baş başasınız.’  O kadar büyük bir sıkıntı olacak ki bu, Türkiye’nin tüm gizli dosyaları şu anda internette açık bir vaziyette duruyor demek bu.”

Aksünger, bir an önce bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması çağrısı yaptı.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Emniyet'in hafızası silinmiş" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete