CHP'den Gökçek hakkında soruşturma istemi

CHP'li Levent Gök, Ankara’daki otopark kavgasında bir kişinin ölmesi hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara’daki otopark kavgasında bir kişinin ölmesi hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında dün Ankara’da göz göre göre bir cinayet işlendiğini belirterek şöyle dedi:

“Ankara’da Ankara halkının kullandığı cadde ve sokakları kendisine hak olarak gören bir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kaprisleri, Ankara halkının kaynaklarını en küçük noktasına kadar sömürme anlayışı ne olduğu belli olmayan ihalelerle Ankara’nın kaldırımlarını, caddelerini, sokaklarını otoparkçı, değnekçi terörüne alet eden anlayışı dün Ankara’da 21 yaşındaki bir yurttaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu anlayışın arkasında biliniz ki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in birinci derece sorumluluğu vardır.”

-İÇİŞLERİ BAKANI VE ANKARA VALİSİNE SESLENDİ-

İçişleri Bakanı’na seslenen Gök, “İçişleri Bakanı bu cinayetin sorumlusu olarak kimi görüyorsunuz?” diye sordu.

Gök, Ankara Valisi’ne de, “Bu otopark terörüne son vermek için yetkinizi ne zaman kullanacaksınız?” sorusunu yöneltirken, “Bunun başlıca sorumlusu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’dır” ifadesini kullandı.

-“ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMALI”-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i sert sözlerle eleştiren Gök, “Gelirin yüksekliği Ankara Büyükşehir Belediyesinin iştahını kabartmaktadır. Bu otoparktan elde edilen gelir acaba hangi spor kulübüne bağış olarak geri dönmektedir? Ankara halkının soyulmasına, teröre bir şiddete maruz bırakılmasını asla kabul etmiyoruz. İçişleri Bakanı’nı, Ankara Valisini göreve davet ediyoruz. Derhal bu konuda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturma başlatılmalı. Ölen yurttaşımızın hesabı sorulmalıdır. Bu kirli ilişkiler ağı tek tek ortaya konulmalı. Ankara’nın caddeleri ve sokaklarını parsel parsel satanlardan, kiralayanlardan hesap sorulmalıdır. Ankara Valisini, İçişleri Bakanı’nı, Başbakanı göreve davet ediyorum. Hesap vermelidir Melih Gökçek.”

-“GİDERAYAK BİR HÜKÜMET GİDERAYAK KADROLARI DOLDURUYORLAR”-

Başbakan’ın Bosna’ya giderken yaptığı açıklamada yapılan atamalar için “acil atamalar” olduğunu ifade ettiğini belirten Gök, “663 atamaya ek olarak geçen hafta yapmış olduğumuz basın toplantısından sonra 1 Temmuz tarihinden itibaren yine hükümetin atamaları devam etmiştir. Bu atamaların hiçbirinin aciliyeti söz konusu değildir. Giderayak bir hükümet giderayak kadroları dolduruyorlar. Giderayak kararlar alıyorlar. Siyasi nezakete ve teamüle uymuyorlar. Yangından mal kaçırmaya hala devam ediyorlar” değerlendirmesini yaptı.

13 bin öğretmeni ilgilendiren rotasyon uygulamasının hızlandırıldığını ifade eden Gök, “Milli Eğitim Bakanlığı bu rotasyon uygulamasını derhal durdurmalı” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda Salı günü yapılacak Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna üye seçimine ilişkin soruya Gök, “Hem Anayasamızın 133. Maddesi hem de RTÜK Kanunun 35. Maddesi RTÜK üyelerinin parlamentodaki sayısal çoğunluk o oranlarına göre belirlenmesini amirdir. Bir tanesinin nasıl belirleneceği konusundaki tereddüt hasıl olunca biz görüşümüzü çok net ifade ettik. CHP’ye düşmeyen üyelik de HDP’ye ya da MHP’ye düşecek, CHP olarak görüşümüz bunun kura ile belirlenmesidir” dedi.
  • Yusuf devecioğlu
    Parselleme suçlaması Yusuf devecioğlu - 10 Temmuz 2015 İ.Melih hakkında Bülent Arınç'ın iddiaları havada mı kalacak..Oysa bu iddialar ağır suç içermektedir..Bunları ilgili mahkemeye taşıyacak, muhalefet partilerinde doğru dürüst bir hukukçu yok mu?

:

:

:

:

"CHP'den Gökçek hakkında soruşturma istemi" hakkında Tweetler

DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete