Gül'e ümit bağlayanlar ibreyi oraya çeviriyor

AKP içinde 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakın olan isimlerin, partinin 1 Kasım’da aldığı sonucun ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yaklaşacakları öne sürüldü.
7 Haziran seçimlerindeki sonucun ardından çoğunluğu üç dönemliklerden oluşan AKP’liler Gül’ün kapısını aşındırmaya başladı. 

KONGRENİN ARDINDAN HAREKETE GEÇTİ 

AKP’nin 12 Eylül’deki kongresinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerin MKYK listesine ağırlığını koymasının ardından 1 Kasım sonrasını öngörerek parti içinde kendine yakın isimlerle dirsek temasını artıran Gül, AKP’nin kuruluş dönemi ilkelerinden uzaklaşmaya başladığını söyledi.

Bir dönem epey konuşulan beşinci parti tartışmalarıyla ilgili Gül’le görüşen isimler ise, “Gül, bu partinin kurucusu ve yıllarca yöneten iki isimden biri. Asla beşinci parti işlerine girmez ama partinin kurucu ideallerinden sorun gördüğü için bir oy kaybı durumunda dışlanan partilileri de geri getirecek biçimde partiyi toplamak için aktif siyasete döner” yorumunu yaptı.

ÖNCE ERDOĞAN SONRA DAVUTOĞLU

Gül, AKP’nin yüzde 49 oy oranına ulaştığı 1 Kasım seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na tebrik telefonu açsa da, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı bunu kamuoyuna duyurmamayı tercih etti.

Siyasi gelecekleri için Gül’e umut bağlayan AKP’lilerin ise gelişmeleri izlemek için beklemeye geçecekleri, ardından da Davutoğlu’na yaklaşacakları kulislerde dile getiriliyor.

Kaynak: Erdem Gül | cumhuriyet.com.tr
  • Selma Bartan
    Bu ne şimdi? Selma Bartan - 10 Kasım 2015 Al birinden vur öbürüne!

:

:

:

:

"Gül'e ümit bağlayanlar ibreyi oraya çeviriyor" hakkında Tweetler

DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete