​CHP Genel Başkanlığı'na resmen aday!

CHP milletvekili Mustafa Balbay, Kurultay'da Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
KARŞI GAZETE | ANKARA

BALBAY, ADAYLIĞINI KESİN OLARAK AÇIKLADI

Cumhuriyet Halk Partisi genel başkan adaylarından Mustafa Balbay, mazbatasını alarak, Meclis'e 26. dönem için kaydını yaptırdı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Balbay, genel başkanlığa  aday olduğunu da ilk kez kesin bir dille ifade etti. Olağanüstü kurultay yerine olağan kurultayı tercih ettiğini belirten Balbay, "genel başkanlığa hazırım." dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"GENEL BAŞKANLIĞA HAZIRIM!"

"Ben, Balbay olarak partimizi daha ileri  götürebileceğimize ve başarı için yeni bir yol, yöntem ve yönetim gerektiğine inanıyorum. Ben 'olağan kurultayda genel başkanlığa hazırım' diyorum.

'Yeni delegelere daha çok güveniyorum, şu andaki delegelere daha az güveniyorum' diye bir şey yok. Sergilememiz gereken üç tavır var:

- Kırıp, dökmeyelim
 -Kimseye malzeme vermeyelim
-İşin doğasının dışına, olağanın dışına çıkmayalım.

Bence imza toplama tartışması ikinci planda olmalı.

"TÜRKİYE'NİN SORUNLARINI ÇÖZEN BALBAY OLMAK İSTİYORUM"

Benim milletvekilliğimin önemli bir bölümü hapiste geçti.  'Türkiye'nin  sorunlarını yazan Mustafa Balbay'dan, Türkiye'nin  sorunlarını çözen Balbay' olmak istiyorum. Bir siyaset önderi olarak Türkiye'ye hizmet etmek istiyorum.

"CHP'YE VEFA BORCUMU, PARTİMİ İKTİDARA TAŞIYARAK ÖDEYEBİLİRİM"

Vefa borcu çok önemlidir siyasette... Özellikle bizim için gaz yiyen, cop yiyenlere, beni  Silivri'den Meclis'e taşıyan CHP'ye vefa borcum var. Ben bu borcumu CHP'yi iktidara taşıyarak ödeyebilirim."

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇİN İMZA VERMEYECEK

Balbay, olağanüstü kurultay için imza vermeyeceğini de açıkladı.  Açıklamanın ardından hapishanedeyken yazdığı son kitap olan 'Geçmişten Geleceğe Türkiye- Kendimle Söyleşi' adlı kitabını gazetecilere dağıttı.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​CHP Genel Başkanlığı'na resmen aday!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete